Det har nu dykt upp bilder och information om en ny kretskortdesign för NVIDIAs flaggskepp GeForce GTX 480. Kretskortet som publicerats på en asiatisk hårdvarusajt visar en helt ny layout med dubbla PCIe 8-pins strömkontakter.

Dagens referensmodell av GeForce GTX 480 utrustas med en 8-pins samt en 6-pins PCIe strömkontakt, med dubbla 8-pins kontakter kan kortet dra hela 375 watt från ditt nätaggregat.

Antalet strömfaser har även ökats från originalets sex till åtta. Samtidigt som komponentvalen ser ut att hålla högre klass än tidigare.

Rent layoutmässigt ser vi annars att man inte längre har ett hål i kretskortet och att de flesta komponenter flyttats runt eller ersatts. Bland annat kommer det nya kretskortet med enbart tantalum kondensatorer.


NVIDIA GeForce GTX 480 utan kylare (referensmodell)

480ny
Nytt GTX 480 kretskort

Den största frågan är bara var NVIDIA, eller deras partners, kommer att använda detta kretskort. Att NVIDIA skulle bygga om sin referensdesign är inte så troligt. Det låter då mer åt att detta kanske är basen för nya GeForce GTX 485, eller helt enkelt en skräddarsydd design från en av tillverkarens partners.

480ny2

480ny3

Källa: FBYKJ


Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kamikazepilot Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kamikazepilot
Medlem
Kamikazepilot

Luktar stark GTX 485, man bygger inte om referensdesign om inte den har fel till att börja med. På tok för dyrt och Nvidia har inte råd med såna dumheter nu.