Samsung Galaxy S III är troligtvis den mest efterlängtade telefonlanseringen på marknaden, förutom iPhone 5 då kanske, just nu och nu har det dykt upp en ny smarrig bild på vad som sägs vara Samsungs kommande flaggskepp. Galaxy S III ser ut att bli vit, väldigt tunn och få en rejäl skärm.

Som med alla läckta produktbilder ska de tas med en ganska stor nypa salt, det finns många duktiga grafiker runt om i världen som inte har något bättre för sig än att skapa egna designkoncept för kommande produkter. Men den senaste produktbilden av Galaxy S III är en av de mer trovärdiga vi sett hittills. Telefonen som skiljer sig en hel del mot dagens Galaxy S II modell som för övrigt blivit en enorm succé för Samsung, ser ut att bli imponerande tunn och få en rejält tilltagen skärm.

Produktbilden som börjat spridas på teknikbloggar världen över visar en telefon som även kommer med en fysisk kameraknapp, en metalliknande silverram och mycket tunna skärmkanter. Gränssnittet ser ut att vara av närmast klassiskt TouchWiz-snitt förutom att man lyckats göra plats för fem programikoner i nederkant, något vi annars bara ser på Galaxy Note idag.

galaxys3I kalenderapplikationen ser vi att datumet den 22 maj står noterat som den dag Samsung ska hålla lanseringen av Galaxy S III i ett klassiskt Unpacked Event. Produktbilden som ser ut att vara en fotograferad plansch pryds även av den välkända PR-byrån Weber Shandwicks logotyp, en byrå som jobbat med Samsung även vid tidigare lanseringar.

4,8 tums skärm och fyrkärnig processor?

Tidigare rykten har talat om att Galaxy S II ska använda sig av en 4,8 tums Super AMOLED HD-skärm, en fyrkärnig Exynos 4412 systemprocessor med ARM Mali-400MP grafikdel samt 2GB RAM. Telefonen sägs även få stöd för 4G/LTE samt ett keramiskt skal. Operativsystemet blir givetvis Android 4.0 Ice Cream Sandwich med Samsungs egna TouchWiz-gränssnitt.

Om Samsung tillkännager Galaxy S III den 22 maj skulle det stämma ganska väl in på tidigare rykten som talat om butikstillgänglighet i juni månad. Återigen kan bilden och inte minst de ryktade specifikationerna vara falska, men produktbilden ser betydligt mer äkta ut än något vi sett tidigare och är i så fall en riktigt välkomponerad bluff.

Vi kommer givetvis hålla ögon och öron öppna för mer information om Samsungs kommande flaggskepp. Föregångaren Galaxy S II knep vår referensutmärkelse för ett år sedan och sålde i över 10 miljoner exemplar på blott 5 månader, så att Samsung satsar stort på efterträdaren är nog ingen större överraskning.

Källa: Reddit via AndroidAuthority


13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
ReturAnton KarmehedJacob HugossonAnonymous200Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Kromad kant? Hideous!

Och fortfarande hårdvaruknappar?

Carl-philip V
Medlem
Carl-philip V

Riktigt snyggt 🙂 Ser lovande ut och 4,8″ är inte fel

hethabanero
Gäst
hethabanero

Varför ”TouchWiz-gränssnitt”? Bort med skiten, jag vill ha ren Android. 🙁

Slusk
Gäst
Slusk

Har NHW helt lagt ner att skriva nyheter om hårdvaror till datorer och bara skriver om mobiltelefoner nu för tiden eller?

Henry de Kruijf
Medlem

Kan hålla med om det, känns som det är väldig mycket mobiltelofoner och väldig lite annat.

Fredrik
Medlem
Fredrik

Håller med, jag besöker inte NH för att läsa om mobiltelefoner och surfplattor…

SWEC här kommer jag!

Tempel
Medlem
Tempel

Det kommer väl ändå en hel del komponentnyheter och en hel del hands on skulle vara kul att se. Jag kan förstå att man efter att ha jobbat med det här ett tag inte är lika eld och lågor då det inte är lika stora steg mellan olika saker som det var för 5-8 år sen, medans på mobilsidan så händer det mycket just nu. Trots det så kommer det ju nya moderkort, grafikkort och en hel del annat. Jag vill gärna se fler hands on på moderkort då det iaf är grunden i alla datorbyggen och gärna inte bara… Läs hela »

Anonymous200
Gäst
Anonymous200

Anton Karmehed, jag tycker ni har jättebra nyheter. Bra att det endast inte är PC hårdvara, då det blir mycket trångsynt och samtidigt att man inte kan uppdatera så ofta om det då det inte sker nyheter konstant på det området! Keep ut the good work med frekventa nyhetsuppdateringar!

Jacob Hugosson
Medlem

Som Anton säger går allt i vågor, de som läser NH dagligen ser att det är mer komponenter vissa dagar än smartphones/surfplattor och vice versa. Just nu har CeBIT vart, det är ett event där tillverkarna passar på att visa upp vad som är på gång därför är det alltid en torka på komponentfronten ett tag efteråt. Vi är i den tro att PC:n och de handhållna enheterna är på väg att gå samman, därför är det inte annat än logiskt att vi har nyhetsrapportering på alla dessa områden. Sen händer det tyvärr mindre på komponentfronten än tidigare, just för… Läs hela »

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Det var lite för mycket önsketänkande i den bilden, design är inte Samsungs starka sida.
Den här bilden som androidpolice har hittat ser mer trolig ut för Samsung.

http://imgur.com/DPPYw?original

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Såg inte att ni hade bytt ämne i denna tråd.
Jag tog upp det här förra våren och undrade om ni bytt inriktning.
Kanske ska det kallas Nordicmobil i stället 😉
Ska tillägga att ni är duktiga på det ni gör, det handlar mer om vad ni gör 🙂