Small preview image

De välkända överklockarna Sampsa och Stummerwinter har tillsammans med ASUS och Intel gett sig på lite seriös överklockning under helgen och resultaten har inte låtit vänta på sig. Under söndagen har man plockat hem ett nytt 3DMark Vantage världsrekord genom att dra till med ett Vantage Performance resultat på hela 44 443 poäng. Kanske än mer intressant än det nya världsrekordet är hårdvaran som används där ASUS nya Rampage III Extreme är plattform för systemet.



Vi har vid flera tillfällen rapporterat om ASUS kommande moderkort och nu har vi fått se de första tecknen på vad kortet är kapabelt till. En Intel Core i7 975 Extreme Edition processor har klockats till hela 5412MHz med hjälp av flytande kväve (-120 C) och en spänning på 1,66V. Medan tre Radeon HD 5870 grafikkort pressats till 1200/1300MHz genom att kylas ner till runt -35 grader cecius med en GPU-spänning på 1,45V.



Det nya officiella världsrekordet är utfört med AMDs Catalyst 9.10 drivrutiner. Det inofficiella världsrekordet som är satt till P45441 poäng är utfört med de ännu ej verifierade Catalyst 9.12 drivrutinerna. Men med dessa drivrutiner tror sig Sampsa och Stummerwinter snart kunna plocka fram ett resultat på över 46 000 poäng.


Moderkortet är långt ifrån den enda viktiga komponenten i världsrekordsystemet men vi ser onekligen fram emot lanseringen av Rampage III Extreme i mars månad, inte minst då vi även väntas få se Core i7 980X i samma veva.



Källa: Muropaketti

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid