Våra utländska kollegor hos AnandTech har vart väldigt flitiga de senaste dagarna, och de har skrivit fyra intressanta artiklar.


Första artikeln handlar om ATIs framtidsplaner, men det är inte om grafikkort artikeln handlar utan det är om moderkort. AnandTech har fått fram en hel del intressant info om ATIs kommande chipset både till Intel och AMD.


Andra artikeln handlar om AMDs framtida kärna Newcastle. Det är egentligen inte så mycket nytt, men det AnandTech har gjort en bra sammanfattning.


Den tredje och kanske mest intressanta artikeln handlar om värmeutvecklingen på dagens processorer. Naturligtvis har de med de ett flertal av dagens vanligaste processorer. AnandTech går igenom temperaturerna i både idle, load, och förändringen där emellan.


Till sist har de även tagit sig en titt på en 19” TFT skärm från Samsung. 193P som skärmen heter är en tredjegenerationens TFT-skärm, vilket innebär låga söktider och lägre pris på sikt.Våra bröder borta på VR-Zone ville inte vara mycket sämre så de har skrivit två artiklar.


Deras första artikel handlar om ABits kommande moderkort till Athlon 64 och Pentium 4. Kylningen på kommande socket T (775) till Pentium 4 är onekligen innovativ, och det är första gången jag ser kylning på sydbryggan som standard. ABits socket 939-morderkort till Athlon 64/FX kommer däremot ha passiv kylning på nordbryggan, och den kommer att sakna kylning på sydbryggan.


VR-Zone avslöjar även när socket T (755) och de nya Pentium 4 processorerna ska komma. Tydligen ska båda dessa komma under Computex Taipei (1-5 juni).Sist ut är The Tech Report som har ställt sig frågan ”är nForce 3 250GB snabbare med ett GeForce FX än med ett Radeon-kort?”.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid