Small preview image

Nu har Mobile World Congress 2009 startat och en av de första riktigt intressant nyheterna vi kan rapportera om gäller Microsofts operativsystem för smartphones; Windows Mobile. Den nya versionen heter 6,5 och presenterar flertalet nyheter för att göra detta operativsystem mer användarvänligt, flexibelt och kraftfullt. Något som kanske behövs då många skyr det som pesten och det är svårt att argumentera för det jämfört med till exempel iPhone-operativsystemet. Mer info för vad som ändrats finns under läs mer.



Sammanfattningsvis kan man säga att det finns tre huvudnyheter som syftar till att förbättra användarens integration med telefonen. Först och främst har man uppdaterat till ett nytt GUI som skall göra det möjligt för användaren att smidigt nå fler funktioner utan att tappa överblick. Man har också optimerat om pekskärmsfunktionen till att i första hand bli använd med fingrar, inte en pekpenna. I detta ingår också en nyutvecklad version av webbläsaren Internet Explorer Mobile.


 


WIndows Mobile 6,5


 


Den andra stora nyheten är att man nu lanserar en funktion kallad ’My Phone’ vilken är en funktion för synkning av innehåll mot webben. Det hela går ut på att du ständigt ska kunna ha back-up på telefonens innehåll och lätt kunna föra över och synkronisera kontakter, möten, videos, bilder med mer, mellan mobiltelefonen och ditt ’My Phone’-konto.


Den sista revolutionerande nyheten handlar om att köpa till innehåll till sin mobiltelefon, vilket vi alla självklart är sjukligt besatta av. Man lanserar en funktion kallad Windows Marketplace for Mobile. Detta är, hör och häpna, en slags marknadsplats där oberoende utvecklare lätt och smidigt kan ladda upp olika applikationer de utvecklat för mobiltelefoner. Efter en kontroll av Microsoft att programmen fungerar som de ska är det sedan bara för oss vanliga användare att via denna marknadsplats ladda ner dessa applikationer och ”make the phone truly personal”. Detta koncept låter aningen bekant, finns det inte något liknande redan? Kanske har Microsofts största konkurrent haft motsvarande ute i närmare ett år?


De telefoner som i första hand kommer stödja en uppgradering till Windows Mobile 6,5 är LG-GM7300, HTC Touch Diamond 2 och HTC Touch Pro 2.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid