Small preview image

I takt med att våra lagringsbehov skapar nätverksbaserade lagringslösningar allt mer intresse och Microsofts Windows Home Server operativsystem är något fler än bara undertecknad uppskattar. Intels processorplattformar finns i många av de Home Servers man ser på marknaden idag och på senare tid har deras strömsnåla Atom-processor legat högt upp på prioritetslistorna. Nu har processortillverkaren visat upp ett par nya Home Server plattformar kring nästa generations Atom CPU.



Man smygstartade med ett mini-ITX moderkort kallat ”Bandon” som med en Pineview Atom CPU kan erbjuda upp till 4x SATA 300 portar genom ICH9R sydbryggan. Den integrerade grafikkretsen i processorn gör det även möjligt att använda en LCD-display.


Mer intressant är annars Intels ”Little Butte” plattform som använder sig av en ett så kallat 3,5-tums format för att på bästa sätt matcha storleken på de hårddiskar som används i en Home Server. Intel har utvecklat denna slimmade plattform tillsammans med Gigabyte och med Intels Pineview Atom-processorer borde man kunna ta fram riktigt utrymmessnåla Home Servers med låg strömförbrukning. 



Man har publicerat ett par produktdiagram som i mer detalj visar hur man tänkt förändra Home Server-plattformen.





Källa: Hardware-info

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid