Small preview image

Canon har breddat sitt utbud av multifunktionsskrivare ordentligt när man nu presenterar inte mindre än sju nya modeller i 2009 års PIXMA-familj. Fotoskrivarna som alla är allt-i-ett modeller täcker hela prissegmentet och i toppskiktet ser vi bland annat flaggskeppet PIXMA MP990 som med en 3,5-tums LCD-display samt både trådat och trådlöst 802.11g nätverk bjuder på de flesta funktioner man kan önska sig. Toppmodellen har ett pris på drygt 3500 kronor men Canon menar att deras nya familj ska innehålla en modell för alla plånböker och behov.


Läs mer i Canons pressmeddelande nedan;



2009 års PIXMA-serie från Canon: Sju intelligenta allt i ett skrivare


Canon lanserar en ny serie PIXMA fotoskrivare med allt i ett, som erbjuder intelligent, högkvalitativ utskrift för alla och envar. Nu är de ännu enklare att använda! Serien består av sju nya allt-i-ett-enheter, en förstklassig A4-fotoskrivare och en A3-kontorsskrivare. Alla utnyttjar Canons senaste utskriftstekniker för resultat med fotolabbkvalitet.


Nytt för PIXMA 2009 är Auto Photo Fix II, en förbättrad version av den automatiska bildkorrigeringsfunktionen som först introducerades i Canons program Easy-PhotoPrint EX år 2008. Canon förenklar också utskrift av webbsidor på ett smart sätt genom att introducera Easy-WebPrint EX, som innebär att användare kan klippa ut information från webbsidor och bygga upp egna, lämpliga dokument för utskrift. 2009 års PIXMA-modeller med bläckstråleutskrift är också enklare att använda tack vare större LCD-färgdisplayer och förbättrat lätthanterligt klickhjul med fyrvägsmarkör på vissa modeller.



Canon PIXMA MP990


Årets PIXMA-skrivare har klassledande utskriftshastigheter och är ännu snabbare än fjolårets modeller och Canon är nu också en av de första skrivartillverkarna som har infört standarderna ISO/IEC 24734 och 24735 för utskrifts- och kopieringshastighet i hela bläckstrålesortimentet. Via de här branschstandarderna blir det enklare att göra direkta jämförelser mellan olika modeller.


De nya funktionerna arbetar tillsammans med de redan befintliga Canon-teknikerna, som till exempel FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) skrivhuvudsteknik och ChromaLife100+, som producerar högkvalitativa utskrifter med lång hållbarhet för alla slags dokument.


PIXMA-skrivare med allt i ett
Canons sju PIXMA-modeller med allt i ett inkluderar tre nya enklare modeller som vänder sig till förstagångsanvändare och studenter – PIXMA MP250, PIXMA MP270 och PIXMA MP490. Två mellanmodeller – PIXMA MP550 och PIXMA MP560 – är lätta att använda, håller hög kvalitet och har separata bläckpatroner. Och slutligen de två flaggskeppen – PIXMA MP640 och PIXMA MP990 – som passar samtliga kategorier, från alla som gillar att fotografera digitalt till yrkesfotograferna.


Samtliga PIXMA-modeller i 2009 års serie har Auto Photo Fix II – en förbättrad version av den bildkorrigeringsfunktion som fanns med i förra årets program Easy-PhotoPrint EX. Auto Photo Fix II gör det enkelt att korrigera underexponerade bilder. Funktionen använder algoritmer i flera zoner för att bedöma varje område i bilden och korrigerar sedan i enlighet med detta på ett mycket intelligent sätt. Resultatet blir vackra, välbalanserade utskrifter.



Canon PIXMA MP250


Easy-WebPrint EX innebär att webbanvändare kan klippa ut precis de delar av en webbsida som de vill skriva ut. Programmet är nedladdningsbart från www.canon.se och möjliggör insamling, redigering och kombination av innehåll från helt olika webbsidor. Användarna skriver alltså bara ut den information som de anser användbar och sparar naturligtvis in både på papper och bläck.


Andra viktiga funktioner i allt-i-ett-enheterna PIXMA MP250, PIXMA MP270 och PIXMA MP490 är kassettsystemet FINE med droppvolym 2 pl. Enkelt att byta ut när bläcket tar slut och resultatet blir högkvalitativa utskrifter med upplösning 4800 dpi. De här enheterna är också märkbart snabbare än sina föregångare, räknat enligt hastighetsmätningsstandarderna ISO/IEC.


Alla tre modellerna har automatiskt scanningsläge, som scannar och automatiskt identifierar olika slags dokument för bearbetning på lämpligt sätt. Det är till exempel mycket enkelt att scanna och arkivera fotografier och visitkort. Dual Colour Gamut Processing Technology (DCGPT) från Canon bibehåller färgåtergivningen från originalscanningen, även i kopia-på-kopia. Och texten i kopierade dokument håller enastående kvalitet.


Ännu fler intelligenta funktioner finns det i Canons nya modeller PIXMA MP550 och PIXMA MP560. De här mellanmodellerna har 5 cm (2″) stora TFT LCD-displayer och en CIS-scanner med 2400 dpi som ger högkvalitativa kopior av dokument, fotografier och andra media. Båda har en PictBridge-port för direktanslutning till kamera eller digital videokamera och utskrift från USB-flashminne eller minneskort. Modellen PIXMA MP560 har dessutom en inbyggd duplexenhet för automatisk dubbelsidig utskrift. Samma modell är utrustad med 802.11g trådlös anslutning för problemfri utskrift via användarnas trådlösa nätverk.


Både PIXMA MP550 och PIXMA MP560 har förbättrad utskriftskvalitet med droppvolym 1 pl, FINE-utskrift och fem separata bläckpatroner (svart, cyan, magenta, gult och fotosvart bläck) med en utskriftsupplösning på 9600 dpi. Modellerna använder LED-lampor som lyser i de separata bläckpatronerna när bläcket börjar ta slut. För användaren är det enkelt att med en blick se om någon behöver bytas. PIXMA MP550 och PIXMA MP560 är också enklare att använda, tack vare det lätthanterliga klickhjulet med fingertoppskänsla och som ger tillgång till alla funktioner via den 5 cm (2″) stora TFT LCD-displayen. Klickhjulet har en fyrvägsmarkör och därför behövs ingen ytterligare separat styrknapp.


Kapaciteten i Canons PIXMA-skrivare med allt i ett visas bäst i 2009 års flaggskeppsmodeller: PIXMA MP640 och PIXMA MP990.


PIXMA MP640 och PIXMA MP990 vänder sig till fotoentusiaster, hemkontor och mindre företag och har inbyggd 802.11g trådlös anslutning och Ethernet-portar för smidig integrering med nätverk i hemmet eller på kontoret. Här finns också viktiga funktioner som duplexutskrift, dubbla pappersfack och möjlighet att skriva ut på DVD-/CD-R-skivor.


Båda skrivarna har överlägsen utskriftskvalitet och hastighet och använder FINE skrivhuvuden med droppstorleken 1 pl. Och det finns separata färgpatroner för svart, cyan, magenta, gult och fotosvart bläck. PIXMA MP990 har dessutom en sjätte färgpatron som innehåller grått bläck och som levererar fotoutskrifter med proffskvalitet, både i svartvitt och i färg.


Andra speciella funktioner i PIXMA MP990 är scannerns vita lysdiodsljuskälla, som ger direkt vitt ljus och snabbare, bättre kvalitet i scannerresultat med 4800 dpi. PIXMA MP990 och PIXMA MP640 har lätthanterliga klickhjul med markörkontroller. Storleken på TFT LCD-färgdisplayen för PIXMA MP990 ligger på 9,5 cm (3,8″) och för PIXMA MP640 på 7,5 cm (3,0″).


PIXMA-skrivare
Modellen PIXMA iP4700 klarar alla utskriftsbehov och riktar sig till fotoentusiaster i hemmen eller till alla som vill uppgradera från fristående skrivare. Det här är en förstklassig kvalitetsskrivare med droppvolym 1 pl, FINE-utskrift med 9600 dpi och separata färgpatroner. Nyckelfunktionerna inkluderar direktutskrift från kompatibla digitalkameror eller digitala videokameror som använder PictBridge, plus stöd för multimediautskrift på skrivbara CD- och DVD-skivor via det inbyggda facket. PIXMA iP4700 görs i blank svart färg med aluminiumdetaljer, som ser elegant ut både i hemmamiljön och på hemkontoret.


Leveransstart för PIXMA iP4700 är i september 2009. Rekommenderat cirkapris är 1500 kronor inklusive moms och 1200 kronor xkl. moms).


Smarta PIXMA-utskrifter för affärsändamål
Ny för 2009 är PIXMA iX7000, en skrivare för A3-format som passar mindre kontor och hemkontor eller mindre arbetsgrupper som vill ha en snabb, pålitlig bläckstråleskrivare för att få fram kommersiell kvalitet på vanligt papper.


PIXMA iX7000 är utrustad med intelligent PgR-teknik (Pigment Reaction) som sprider ett tunt klart bläcklager på papperet som reagerar med de pigmentbaserade bläcken och binder dem. Resultatet blir ett vatten- och smutsavvisande, hållbart material nästan utan färgblödning eller genomlysning. Papperet böjs inte heller, något som är ganska vanligt när dokument med mycket grafik ska skrivas ut på vanligt papper.


PIXMA iX7000 har fem färgpatroner med pigmentbaserat LUCIA-bläck, en färgpatron med PgR Clear och skrivhuvudet har en droppvolym på 2 pl och ger upplösningen 4800 dpi. PIXMA iX7000 har också en duplexenhet för automatisk dubbelsidig utskrift på pappersformat upp till A3, tre pappersinmatningsfack, inklusive en nedre kassett med kapacitet för hela 250 ark och en inbyggd Ethernet-port så att hemkontorets eller verksamhetens nätverk enkelt kan användas.


Precis som till alla 2009 års PIXMA-skrivare medföljer en omfattande programsvit, som bland annat innehåller Auto Photo Fix II (som en del av Easy-PhotoPrint EX). Alla som väljer PIXMA iX7000 får också ett unikt erbjudande att hämta dokumentmallar som kan användas i Microsoft Word för att enkelt skapa eget säljmaterial med proffskvalitet. Allt för att skära ned kostnaderna.


Leveransstart för PIXMA iX7000 är i september 009. Rekommenderat cirkapris är 5400 kronor inklusive moms och 4300 kronor exkl. moms).

För att läsa mer om respektive modell – gå till Canons presscenter:www.canon.se/press_centre/image_library/index.asp.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid