Sedan lanseringen av AMD:s strömsnåla Brazos-plattform har företaget gått ifrån att använda riktiga produktnamn till att endast använda sig av kodnamn och förlita sig på deras Vision-logotyper. Nu dyker 2 nya prefix upp som kommer användas i AMD:s kommande produkter och en som redan smugit ut på marknaden men ännu saknar namn.

Vid lanseringen av sin Brazos-plattform fick AMD:s Fusion APU:er förlita sig på en bokstav som antingen var E- eller C- som sedan följde av 3, respektive 2 bokstäver. E-serien var Zacate med ett TDP-värde på 18W, medan C-serien fick namnet Ontario med ett TDP på 9W. Många som inte hållt ögonen öppna går fortfarande i illusionen om att AMD helt saknar en plan för surfplattor men företaget har för all avsikt att ta sig in på den här marknaden.

De nuvarande APU:erna i E- och C-serien är Bx-stepping kretsar, men en C0 är på väg inom en snar framtid och kan redan finnas ute hos partners. Den nya C0-steppingen kommer se till att AMD kan ta fram 5W-varianter och de modeller på 5W kommer att få bokstaven T som prefix följt av troligen 2-3 siffror. T:et står gissningsvis för Tablet då dessa kretsar enbart är avsedda för surfplattor och saknar många I/O-funktioner vi hittar i C- och E-serien. Vi vet att Acer Iconia Tab W500 redan huserar en 5W variant som för brukade kallas något i stil med C-50 Special eller Tablet Edition men faktiskt har saknat ett riktigt officiellt namn från AMD själva.

Acer Iconia Tab W500 med det så kallade AMD C-50 på endast 5W – i verkligheten AMD:s nya APU i T-serien?

 Nästa bokstav på listan kommer inte direkt som en överraskning för de flesta och är just det som kommer användas till Llano, nämligen A. Det vi vet sedan tidigare är att samtliga modeller på Llano kommer med att A i början följt av en bokstav, ett bindestreck, 4 siffror och eventuellt en bokstav på slutet beroende på modell. Detta kan nu anses vara officiellt och vi kan utgå ifrån att tidigare uppgifter om de modeller som kommer släppas för konsumenter under Juli månad stämmer då Semiaccurate har fått tag på en presentationsbild från AMD där man kallar Llano för A-serien.

AMD_A_Series

Så för att sammanfatta kommer det att se ut så här från AMD fram till i alla fall slutet av året innan man lanserar sina nya strömsnåla APU:er byggda på 28nm:

  • T-serien – Fusion APU på 5W
  • C-serien – Fusion APU ”Ontario” på 9W
  • E-serien – Fusion APU ”Zacate” på 18W
  • A-serien – Fusion APU ”Llano” på 65 & 100W ( som är kända idag )
  • FX-serien – Processorer ”Bulldozer” på 95 och 125W ( som är kända idag )
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid