Efter flera år av frustration och utveckling är nu äntligen lite nya strömkontaktsstandarder på ingång. Jag börjar i alla fall personligen bli ganska trött på att trasa sönder händerna i desperata försök att dra loss strömkabeln på mina hårddiskar, här har dock redan SATA gjort sitt intåg och dessa strömkablar är faktiskt riktigt behagliga att handskas med. [H]ardOCP har lagt upp lite bilder på kommande standarder, intressant att se hur tillverkarna utvecklar standarder.


Till moderkorten får vi inte se några nya smartare och enklare kablar, däremot försvinner den extra 12v-kontakten och slås ihop till en stor 24-pins kontakt. Moderkortskabeln är inte den man lossar oftast, men det hade ändå varit trevligt med en liten utveckling. Bakåtkompatibel är den i alla fall, detta får ses som en klar fördel då man slipper byta både moderkort och nätaggregat på samma gång.


nVidia verkar också ha fått sitt igenom, en ny strömkabel finns nämligen speciellt avsedd för grafikkort på PCI-expressbussen. Av bilden kan vi se två bruna, två gula och två svarta kablar, en mycket underlig spänningskombination eller en felmärkning i färg? Det får vi veta när de officiella specifikationerna börjar strömma in.


För att kika på bilderna får ni ratta in till nyhetsposten här

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid