Razer släpper uppdatering till Synapse 2.0 som innehåller en välkommen nyhet för alla Blackwidow Chroma användare. En avancerad konfigurator för tangentbelysningen. Användare är inte längre låsta till förinställda mallar utan har större frihet i konfigurationsmöjligheterna. Razer rapporterar också att SDK till Chroma är på väg.

I vårt test av Razer Blackwidow Chroma konstaterade vi att tangentbelysningens konfigurationsmöjligheter lämnade en hel del att önska i jämförelse med de två stora konkurrenterna Corsair och Logitech. Razer har fått en del kritik på begränsningarna i tangentbelysningen från andra håll också, men nu verkar det som att Razer har tagit till sig av kritiken och lanserat en uppdatering av mjukvaran till tangentbordet. Tidigare var man begränsad till sex stycken förinställda mallar som inte erbjöd några större möjligheter till personlig konfiguration. Dessa mallar finns fortfarande kvar men nu finns också en avancerad tangentbelysningseditor. för att det ska vara möjligt att personifiera tangentbelysningen till max. 

I den avancerade editorn når konfigurationsmöjligheterna en helt ny nivå som nästan är i klass med Corsairs mjukvara till sina RGB-produkter. Du kan nu ställa in olika animationer på valfritt antal av knappar och i valfria färger. Det finns sex stycken effekter man kan välja att knyta till en tangent.

  • Static – Med Static så kan du ställa in att en eller flera tangenter lyser i en given färg och inte växlar. Detta går dock att kombinera med andra effekter som t.ex. Reactive så att när du trycker på tangenten så byter den färg en kort stund. 
  • Reactive – Reactive gör så att varje gång du trycker på tangenten så shiftar den till den angivna färgen under en kortare stund. Det går inte att ställa in exakt utan skalan man väljer på går från långsam till snabb. 
  • Breathing – Med den här inställningen kan du låta en eller flera tangenter växla mellan färger med ett givet tidsintervall. Du kan exempelvis låta tangenten växla mellan rött och grönt ljus en gång i sekunden.
  • Ripple – Med Ripple så kan du animera en slags våg av färg som rör sig över en grupp tangenter, från en viss utgångspunkt och sedan utåt som ringar på vatten. Ett exempel på en Ripple-effekt är att ge G-tangenten grön belysning, som sedan sprider sig till T-, F, H-, V- och B-tangenerna och fortsätter sprida sig utåt. Ripple kan använda antingen en statisk färg eller göra en övergång mellan färger längs med animationen.
  • Wave – Precis som Ripple innebär Wave att du kan skicka en våg av färg över tangenterna, antingen i en given färg eller ett spann. Skillnaden är att medan Ripple rör sig ringformat utåt från en tangent så rör sig Wave linjärt ur en given vinkel. Du kan exempelvis låta vågen börja vid Esc-tangenten och låta den röra sig ner mot höger Ctrl.

Värt att notera att det går att kombinera dessa olika effekter på samma tangent på lite olika sätt. Det går t.ex. att ställa in så att WASD-klustret blinkar hastigt i rött och grönt. Men när du trycker på en av dessa tangenter så blinkar den tangen istället i blått och gult. Möjligheterna är många och det är nästan bara fantasin som sätter gränserna för vad man kan göra. 

 Chroma_Advanced_Config

Razer har även gått ut med att man snart kommer att släppa utvecklarverktyg för tangentbordet. Detta innebär att man låter programmerare få helt fria tyglar med belysningen. För den som känner sig händig och programmeringsvan blir därför möjligheterna med tangentbordet effektivt oändliga. Vi ser förväntansfullt fram emot detta och tror det kan resultera i riktigt roliga och användbara verktyg som vi sett till Corsairs RGB-tangentbord.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid