Den svenska chassitillverkaren Fractal Design förbereder dem femte generationen av sin populära Define-serie i och med lanseringen av nya Define R5. Det minimalistiskt designade och ljuddämpade chassit finns nu listat hos återförsäljaren Komplett med leverans nästa månad.

Med sin Refine-serie chassin har svenska Fractal Design fått ett väldigt gott mottagande, inte minst hos inhemska konsumenter. Minimalistisk chassidesign är på modet och Fractal Designs Define-serie har på många sätt lagt ribban för prisvärda, tysta och stilrena chassin.

Nu är Define R5 på väg ut i butik och finns listat hos återförsäljaren Komplett. Den yttre designen känns mångt och mycket igen från tidigare generationer, med ett stilrent designstuk, borstade paneler och metallfötter. Det finns plats för moderkort i ATX-, mATX samt mini ITX-format och moderkortsplåten har en rejäl utskärning för montering av CPU-kylare med en maxhöjd på 180 millimeter.

refine_r5_06

Insidan är ljuddämpad och det finns gott om utrymme för kylning. Upp till två 140-millimetersfläktar eller tre 120-millimetersfläktar (om 5,25-tumsplatsen monteras bort) kan monteras i fronten (varav 140-millimetersfläkt medföljer), lika många i taket och en i bak (där ytterligare en 140-millimetersmodell medföljer). Två motsvarande fläktar kan monteras i golvet samt en på vänster sidopanel. De medföljande fläktarna kan styras med en fläktkontroller som är inbyggd i fronten tillsammans med två USB 3.0-portar och lika många USB 2.0-portar.

Alla hårddisk- och 5,25-tumsplatser är löstagbara vilket öppnar upp för riktigt långa grafikkort och rejäla vattenkylningssystem där radiatorer kan monteras både i fronten, i bak, i taket samt i golvet om så önskas. Det finns plats för upp till 8 hårddiskar eller SSD-enheter i vibrationsdämpande monteringsvaggor.

Det nya chassit finns i färgerna svart, vitt samt titan och kommer börja levereras den 8 december med en prislapp på 999 kronor inklusive moms. Inom kort bör vi även få se listningar hos andra återförsäljare.


Relaterade artiklar

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
TripptrapptrullxemacsVinolikdlq84Carl Holmberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Hur får ni det till tre fläktar i fronten? Jag tycker det ser ut som 2.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”dlq84″]Hur får ni det till tre fläktar i fronten? Jag tycker det ser ut som 2.[/quote]
Det är väldigt lustigt specificerat i speccsen. Det står skrivet som att det finns 1 installerad och 2 extra men som du säger är det 2 totalt. Vi har ändrat det nu i texten. 🙂

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”dlq84″]Hur får ni det till tre fläktar i fronten? Jag tycker det ser ut som 2.[/quote]

Jag har uppdaterat artikeln ytterligare. Man kan få plats med tre fläktar i fronten, om det är 120-millimetersfläktar och 5,25-tumsplatsen monteras bort. Annars gäller två 140-millimetersfläktar, så det var rätt från början men klumpigt formulerat. 🙂

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”dlq84″]Hur får ni det till tre fläktar i fronten? Jag tycker det ser ut som 2.[/quote]

Jag har uppdaterat artikeln ytterligare. Man kan få plats med tre fläktar i fronten, om det är 120-millimetersfläktar och 5,25-tumsplatsen monteras bort. Annars gäller två 140-millimetersfläktar, så det var rätt från början men klumpigt formulerat. :-)[/quote]

OK, då förstår jag.

Vincent
Medlem
Vincent
Fredrik
Medlem
Fredrik

Men, herregud, den [b]VIKTIGASTE[/b] frågan är obesvarad i texten!

Passar chassit i IKEAs datorhållare summera?

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Tycker designen på lådan ser ofärdig ut, ungefär som en prototyp. Lådan får var hur praktisk och bra som helst, men den är för tråkig. Inte för att jag vill ha en massa lull-lull och bling-blong på en datorlåda, men lite mer slipat utseende än det där i alla fall.