AMD fortsätter bredda sin armada med spel som har stöd för företagets egen grafik-API Mantle, och nästa stortitel i ledet blir den nya stortiteln från Firaxis. Civilization: Beyond Earth tar det välkända Civilization-konceptet ut i rymden, med stöd för både Mantle, Directx och OpenGL.

Civilization är en välkänd serie strategispel, som nu går ett steg längre i en sci-fi-riktning. Under helgen utannonserades nästa stora titel i serien, Beyond Earth, och utvecklaren Firaxis tycks vara på kringsstigen när det kommer till spelets plattformsstöd och optimering.

Spelet kommer dels ha stöd för DirectX 11 under Windows, men även för både OpenGL och AMD:s eget API Mantle. Med hjälp av OpenGL och Mantle kommer spelet fungera både till Linux och Mac OS X via Steam, och Mantle är även tänkt att se till att spelet kommer fungera särskilt bra på AMD:s grafikkretsar, såväl diskreta som inbyggda i företagets APU:er.

Civilization: Beyond Earth kommer lanseras under hösten, så den som vill bygga civilisationer i rymden i Sid Meier-stuk kommer dock behöva vänta några månader till.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid