Sony har nu börjat rulla ut en ny modell av spelkonsolen Playstation 4 som med det officiella namnet PS4 1TB Ultimate Player Edition är rymligare än tidigare versioner. Nyheterna handlar samtidigt inte bara om en fördubbling i lagringskapacitet mot sin föregångare, konsolen visar sig även vara 10 procent lättare och dra betydligt mindre ström.

Sony PS4 1TB Ultimate Player Edition har enhetsbeteckningen CUH-1200 och skiljer sig på flera punkter från ursprungsmodellen CUH-1000 som lanserades i slutet av december 2013. Konsolen kommer i en mattsvart design och även om de fysiska måtten är demsamma har Sony lyckats kapa 10 procent i vikt från sin ursprungsmodell.

Kikar man in under det nya matta skalet finns flera skillnader där den mest uppenbara är en betydligt större hårddisk. Lagringskapaciteten har dubblerats till 1 terabyte från 500 gigabyte men trots detta har Sony även lyckats sänka energiförbrukningen. Den specificerade förbrukningen har gått ned från 250 watt på CUH-1000 till 230 watt för CUH-1200 medan de första strömförbrukningstesterna visar att energiförbrukningen faktiskt sjunkit betydligt mer än så.

18% lägre energiförbrukning och sänkt ljudnivå

I tester har förbrukningen sjunkit med hela 18 procent vid tung belastning i Dragon Quest Heroes – från 148,6 watt i introduktionsmodellen till 122 watt i nya 1TB-modellen. Även ljudnivån på konsolen ska vara lägre tack vare den minskade effektförbrukningen som minskar belastningen på kylsystemet i konsolen.

Exakt vilka förändringar Sony gjort i konsolens komponenter för att nå dessa förbättringar är oklart. Troligtvis handlar det om en kombination av en mer mogen tillverkningsteknik för AMD:s APU och grafikkrets, samtidigt som den nya lagringsenheten kan vara av en effektivare modell. För potentiella PS4-köpare ser det onekligen ut som att den nya Ultimate Player Edition-modellen är den man helst ska kika närmare på. Samtidigt återstår det att se ifall när och om Sony implementerar samma förbättringar i övriga modeller av Playstation 4.

Källa: Twitter via Wccftech

Läs även

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid