Microsoft har släppt en ny testversion av Windows 10 som inkluderar en integrering av Skype, nya ikoner och ett nytt system för att hantera produktnycklar. Användare som stöter på patrull vid uppgradering från Windows 7 och Windows 8 kan nu mata in en produktnyckel manuellt för att förhoppningsvis lösa sina problem.

Windows 10 är Microsofts första operativsystem som uppdateras kontinuerligt med utgångspunkt i att operativsystemet inte längre är en produkt, utan en tjänst. Detta betyder att det ständigt får nya funktioner och genomgår stora och små förändringar. Nu har en ny version av testversionen av Windows 10 för Windows Insiders släppts.

Kan lösa aktiveringsproblem

Användare som tidigare använt Windows 7 eller Windows 8 och som har valt att manuellt uppgradera till Windows 10 kan ibland stöta på problem med att operativsystemet inte aktiveras som det ska. Problemet löser sig oftast automatiskt efter några dagar men om det inte gör det eller om tålamodet inte räcker till, inkluderar den nya versionen av Windows 10 ett sätt för användare att ”ändra produktnyckel”. Ett nytt alternativ i Inställningar-appen ger användare tillgång till en sida där en gammal Windows-nyckel kan matas in för att tvinga datorn att aktiveras mot Microsofts server med den gamla nyckeln. Detta är tänkt att lösa problem med uppgraderingar som tar lång tid på sig att aktiveras.

regedit iconSkype integreras

Utöver nyheter med produktnycklar är den nya versionen av Windows 10 den första som inkluderar officiellt stöd för Skype, inbyggt i operativsystemet. I den nya versionen av Windows är Skype tillgängligt i Telefon och Meddelande-appen, för de enheter som har dessa. Användare har också möjlighet att svara på meddelanden direkt från Action Center.

Microsoft Edge-webbläsaren har också fått ett nytt förhandsgranskningsläge för flikar och utöver det inkluderar uppdateringen flera estetiska förändringar, inklusive introduktionen av en ny ikon för Registry Editor. Alla dessa nyheter inkluderas i den senaste uppdateringen för Insider-medlemmar som tar emot ”snabba” uppdateringar och uppdateringen väntas nå vanliga konsumenter senare i år.

Källa: Windows Blog

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ziderdlq84 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Kommer Skype vara inbyggt i den vanliga PC-versionen? I så fall, kan man ta bort skiten?

Zider
Gäst
Zider

[quote name=”dlq84″]Kommer Skype vara inbyggt i den vanliga PC-versionen? I så fall, kan man ta bort skiten?[/quote]

Är det inbyggt så kan du nog inte ta bort ”skiten” nej, men du är heller inte tvingad att använda det.

Medlem

Hej, jag har köpt ett original aktiveringsnyckel på webbplatsen licence-activation.com och jag kan säga att det är den bästa på internet. Jag föreslår er att besöka den. Testad och garanterad.