Den danska advokatfirman Njord Law Firm verkar förbereda ytterligare en våg av kravbrev som ska skickas ut till misstänka fildelare i Sverige.

Enligt internetleverantören Bahnhof ska Njord Law Firm ha skickat in ytterligare sex stycken ansökningar om informationsföreläggande med interimistiskt yrkande till Patent- och marknadsdomstolen.

Detta betyder att en ny våg av kravbrev från Njord kan vara på väg. Dessa brev använder sig av en skrämseltaktik som går ut på att hota mottagaren med domstol om en viss summa pengar inte betalas in.

Hur många privatpersoner det är som kommer att påverkas är i dagsläget oklart. Listorna över vilka IP-adresser som det rör sig om blir offentliga först om domstolen beslutat av utlämning av kunduppgifter ska gå igenom.

Tidigare när Njord Law Firm har skickat ut kravbrev till misstänkta svenska fildelare så har det rört sig om en summa mellan 2 000 och 4 500 kronor för varje film som man anklagas för att ha laddat ner. Skulle summan inte betalas hotar då Njord med att dra privatpersoner inför rätta.

Njord är inte heller den enda advokatfirman som idag försöker bekämpa illegal fildelning i Sverige. Innerstans Advokatfirma är en svensk advokatfirma som har börjat skicka ut kravbrev. Även initiativet Spridningskollen var menat att skicka ut samma typ av kravbrev. Spridningskollen gick dock i graven under 2016 utan att ha skickat ut ett enda brev.

Just nu är det 19 pågående ärenden där ansökningar om utlämning av kundinformation som är aktiva med ett okänt antal privatpersoner som kommer att påverkas. För att se en lista över vilka operatörer som krävts på kundinformation så kan man gå in på utpressningskollen för att få en överblick på aktiva ärenden och tidigare domstolsbeslut.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid