NVIDIA och deras partners satsar fullt ut på sitt nya mellanklasskort GeForce GTX 460. Grafikkortet har redan dykt upp i två modeller med 768MB resp. 1GB minnesbuffert och nu har flertalet tillverkare nya 2GB modeller redo för lansering.

Den nya GeForce GTX 460 modellen bygger vidare på 1GB-modellen och bjuder på en full 256-bit minnesbuss och 32 ROPs. Man har helt enkelt fördubblat antalt minneskretsar för att nå den högre minnesbufferten.

NVIDIA gör ingen egen officiell lansering av GeForce GTX 460 2GB utan överlämnar ansvaret till sina partners där vi redan sett flera kort dyka upp i produktlistorna.

Gainward GTX 460 2GB Golden Sample får förutom en större minnesbuffert även en egenutvecklad kylare med en 80mm fläkt samt en något uppskruvad GPU-klockfrekvens, 700 MHz jämfört med standard på 675 MHz.

460gs

 

SPARKLE GeForce GTX 465 2GB bygger på NVIDIAs referensdesign och hämtar både kylare och specifikationer från NVIDIA:s tidigare modeller. Men med dubbelt antal minneskretsar är man bättre förberedd för framtida spel.

sparkle2gb

 

ZOTAC GeForce GTX 460 2GB ser ut att skilja sig en hel del från konkurrenterna som med en Accelero Twin Turbo Pro kylare med kraftiga värmerör och dubbla 92mm fläktar ska hålla kortets temperaturer i schack. Som det prisade Zotac GTX 460 1GB har kortet även fina bildutgångar i form av DisplayPort, HDMI samt dubbla DVI.

zotac_2GB_03

Hur stor effekt den dubbla minnesbufferten kan göra i dagens spel är svårt att säga. Men vad vi sett tidigare med bland annat 2GB-versioner av AMD Radeon HD 5870 och motsvarande kort är det inga större prestandafördelar idag i spel. För dem som även arbetar med professionell grafik och renderingar kan det dock finnas större vinster.

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GascogneAnton Karmehedmurak Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Murak
Medlem
Murak

Gainwardkortet stoltserar även med ett egenutvecklat kretskort som är lite kortare än referenskorten, med strömkontakterna på ovansidan desutom. Bra att veta för dem med ont om utrymme. =)

Medlem
Calle2003

Värt att notera är också att Gainward har så gott som NOLL garanti. Har själv haft ett 7800GT GOLDEN SAMPLE som brändes, fick inget ersättningskort. Har vänner som har haft andra märken, de har fått ersättningskort, tom bättre än det de hade tidigare pga det som skickades ut är den nya motsvarigheten, exempelvis 7800GTX->8800GTX, 9800 GX2->GTX 285. Gainwards ”garantivillkor”: http://www.gainward.com/main/support_detail.php?id=3

Medlem
Calle2003

[quote name=”Anton Karmehed”]Tycker de flesta brukar ha ganska hårda garantivillkor, men sen är det ju såklart olika hur hårda man verkligen är när det kommer till kritan. Trist om Gainward är extra hårda, men den slutsatsen ska vi nog inte dra av ett enda exempel även om det låter väldigt olyckligt.[/quote]
Som man ser på http://www.gainward.com/main/support_detail.php?id=3 har de täckt upp allt som kan hända med ingen garanti. Undrar hur det skulle vara om man fick ett exemplar som är fel från fabrik? Någon som har erfarenhet av detta och Gainward?

Gascogne
Medlem
Gascogne

Gtx 460 2Gb vs Gtx 285 1Gb i 2560×1600, kommer det vara nån större skillnad?