Google sägs ha planer på att introducera en ny Chromecast senare i höst. Den nya modellen sägs komma utrustad med bredare stöd för fler wifi-standarder och lanseras tillsammans med en ny modell kallad Chromecast Audio som sägs kunna göra alla högtalare och ljudsystem smarta och uppkopplade.

För drygt två år sedan lanserades en liten HDMI-sticka kallad Google Chromecast. Den lilla enheten kunde sättas rakt in i en TV-apparat och användas för att trådlöst styra dumma TV-apparater eller TV-apparater som inte hade det digitala utbud som användaren önskade. Den lilla stickan blev snabbt en stor hit men två år senare är den fortfarande helt oförändrad. Nu ser det ut som om Google har en ny version på ingång.

Rund och färgglad

I bilder publicerade av 9to5Google ser vi i dag vad som sägs vara Googles nya Chromecast. Bilderna visar två intressanta saker. Den första är att Chromecast nu är stor och rund, inte smal och avlång. Detta göra det lätt att skilja de olika generationerna ifrån varandra men vi är rädda för att modellens bredd riskerar att blockera närliggande HDMI-portar. Den andra detaljen vi notera från bilderna är faktumet att nya Chromecast säljs i flera olika färger. Detta är en intressant detalj eftersom Chromecast tidigare marknadsförts som en liten produkt som placeras bakom en TV-apparat, där ingen kan se den. Med fler olika färgval verkar det som om nya Chromecast är gjord för att vara mer synlig än sin föregångare.

Google Chromecast nya 2

Utöver de synliga estetiska nyheterna sägs nya Chromecast komma utrustad med ett nytt wifi ac-modem som sägs öka den lilla enhetens uppkopplingshastighet och pålitlighet. Något inbyggt stöd för en Ethernet-uppkoppling verkar dock inte finnas, troligen eftersom modellen fortfarande är för liten för att ha plats för en. Det är dock troligt att även den nya modellen kommer att ha stöd för den typ av Ethernet-adapter som säljs med dagens Chromecast.

Smart ljud

En av anledningarna till att Chromecast kan tänkas säljas med flera olika färger är att 9to5Google påstår att Google planerar att introducera en ljud-fokuserad version av Chromecast kallad Chromecast Audio, som skulle tänkas behöva vara mer synlig än en Googles traditionella Chromecast. Den nya modellen sägs inte ha någon HDMI-port utan erbjuda en 3,5 millimeter ljudport och en inkluderad ljudkabel. Modellen sägs vara tänkt att kopplas in till ljudsystem av olika slag och erbjuda samma funktionalitet som Googles nuvarande Chromecast, men göra det med ljud istället för video. Detta betyder att den kommande modellen ska kunna kopplas in till nästan vilka ljudsystem som helst och göra dem uppkopplade och möjliga att styra med mobilen.

Rykten pekar på att Google har planer på att introducera flera nya hårdvarunyheter på en presskonferens i slutet av september. Med tanke på dagens läcka känns det troligt att även nya Chromecast kommer att introduceras i samband med evenemanget. I nuläget har dock Google inte bekräftat något så det hela bör tas med en nypa salt.

Källa: 9to5Google

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid