Small preview image

AMD lanserade sina nya AM3 processorer utan att matcha sin toppmodell, Phenom II X4 940, från Socket AM2+ plattformen. Hittills har vi bara sett en fyrkärnig AM3-processor i form av Phenom II X4 810 som inte riktigt hänger med de snabbaste modellerna ur AM2+ sortimentet. Men AMD har nya modeller på gång och det verkar som att det kommande flaggskeppet redan skulle vara redo för en lansering. Det har nu dykt upp överklockningsresultat på denna processor som visar att standardfrekvensen på 3.2GHz är långt ifrån slutstationen.



AMD sägs ha slopat sin tilltänkta Phenom II X4 950 modell av just denna anledning. Man kände att det fanns mer än 3.1GHz att hämta ur sin nya processorkärna och dessa första överklockningsresultat visar att man nog gjorde helt rätt. Processorn har pressats till 4GHz med vanlig luftkylning (Thermaltake Big Typhoon) och vi väntar nu på lite mer extrema överklockningsförsök.



Phenom II X4 955 (?) överklockad till 4GHz.


Även om AMD inte gjort några officiella uttalande kring en eventuell Phenom II X4 955 processor låter det högst troligt att man skulle spetsa sin AM3-serie med en processor i denna klass. Huruvida det blir under X4 955 namnet och om den arbetar i 3.2GHz med 1.25V som det ingenjörsexemplar överklockaren Dumo fått tag på är dock oklart.



Standardfrekvens och spänning på ES-exemplaret

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid