Marknaden för miniatyrspelkonsoler har visat sig vara väldigt lukrativ. Nintendo har rönt stora framgångar med miniversioner av klassiska konsoler och nu pekar en patentansökan på att en Gamecube Classic Edition kan vara på väg.

Nyversioner av klassiska spelkonsoler i miniatyrformat är en marknad som verkligen tagit fart under de senaste åren. Nintendo började med att lansera en miniversion av sin ikoniska konsol Nintendo Entertainment System (NES) kallad NES Classic Edition. Denna följdes sedan upp med en miniversion av Super Nintendo Entertainment System (SNES).

Efter det har andra företag som till exempel Sega bekräftat att denna marknad är något som lockar. Sega har avslöjat planer på att lansera en nyversion av sin klassiska spelkonsol Mega Drive i miniatyrformat.

Nintendo verkar inte nöja sig med att lansera miniversioner av sina två första spelkonsoler. En ny patentansökan som uppmärksammades av hemsidan Japanese Nintendo pekar mot att spelkonsolen Gamecube kan vara nästa konsol att åka framför krympstrålen.

Patentansökan inkluderar så kallade Gamecube Classic Edition. Samma namnschema som Nintendos tidigare minikonsoler följt. Många kanske höjer på ögonbrynen då det logiska valet av en kommande minikonsol skulle vara Nintendo 64 om Nintendo ska gå rent kronologiskt. Däremot nämns det ingenting som kan indikera på när denna miniversion av Gamecube kan tänkas lanseras.

Nintendo förväntas lansera en modern upplaga av Gamecubes lättigenkännliga handkontroll i samband med lanseringen av Super Smash Bros. Ultimate. Däremot nämner denna patentansökan faktiska spelmaskiner och inte bara en handkontroll. När vi kan komma att få se en Gamecube Classic Edition återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Emuell Moon Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Emuell Moon
Gäst
Emuell Moon

NES Classic Edition kallas den bara för i USA. Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System heter den i Europa men kallas oftast bara för NES Classic Mini. Samma är det med SNES som kallas här för SNES Classic Mini. Sen ska jag rätta dig lite mer. I fjol så kom en patent ansökan på en Nintendo 64 handkontroll här i Europa, som liknar de kontroller som syns på de amerikanska kartongerna för NES Classic Edition och SNES Classic Edition (här skrev jag Edition eftersom dessa bilder inte är med på kartongerna för NES Classic Mini och SNES Classic Mini) I… Läs hela »