En ny riksdagsmotion vill se över hur skattelagstiftningen inkluderar virtuella varor, exempelvis skins i Counter Strike: Global Offensive.

En ny motion som lämnats in till riksdagen vill att man i takt med den globala digitaliseringen och ökande handeln av virtuella varor ska se över den skattemässiga behandlingen av dessa transaktioner.

Motionen nämner att skattelagstiftningen när det kommer till försäljning av digitala varor behöver ses över för att förhoppningsvis kunna leda till ekonomisk tillväxt och bidra med fler jobb.
Hittills har Skatteverket inte haft några konkreta riktlinjer för denna typ av handel, utan har klassat dessa transaktioner som digitala tjänster, något som ska ha fått stora skattemässiga konsekvenser.

I motionen används spelet Counter Strike: Global Offensive som ett exempel. Spelet innehåller lådor som endast kan öppnas med nycklar som användare måste köpa från spelets inbyggda affär. När man öppnar dessa lådor kan man få så kallade ”skins” och vissa skins kan sedan säljas vidare för en redig summa pengar.

”Prickskyttegeväret AWP, med designen Dragon Lore, med minimalt slitage, går i skrivande stund att köpa för cirka 1600 USD på marknaden. Men liksom på andra marknader så varierar priserna. Nyligen såldes en Dragon Lore med samma slitage för endast 1100 USD, priserna följer mängden slitage på designen. Det är också anledningen till varför en AWP Dragon Lore i fabriksnytt skick säljs för cirka 1700 USD, alltså 100 dollar mer än dagspriset för versionen med minimalt slitage.”

Det framgår i motionen att det finns flera personer som får sin inkomst helt, eller delvis ifrån denna typ av transaktioner. Det är dessa personer som fått motstridiga besked från Skatteverket om hur beskattningen av denna form av handel ska se ut.

Motionen yrkar kort och gott på att det är dags för skattelagarna att hänga med i samhällets utveckling och ge personer som önskar att starta företag som baseras kring den globala digitaliseringen en chans att lyckas utan de hinder som finns idag.

Exakt hur denna ändring skulle påverka de privatpersoner som har en extrainkomst eller livnär sig helt och hållet på att sälja till exempel skins i CS:GO framgår inte. Detta är i dagens läge bara ett förslag på att det nuvarande systemet måste ses över, och hur det kommer att ändra dagens läge om denna motion går igenom återstår helt enkelt att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Acacer Paolo Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gäst

Thank you for giving them this great knowledge, really thank you for sharing, hope you will have such great posts as this more.
bloxorz