Enligt analysföretaget Meko kommer LG och Philips visa upp en ny CRT-teknik (Cathode Ray Tube) för teveapparater. Vad som är så intressant med den nya tekniken är att den tillåter produktion av väldigt smala apparater. En av de största nackdelarna med dagens CRT-teknik är just dess otymplighet och speciellt djupet som är många gånger större än det på en LCD-TV. CRT-apparater har ofta ett djup på flera decimeter medan LCD-modeller ofta ligger under en decimeter i djup.


Designen och dimensionerna på LCD-TVs är det som lockar de flesta köpare men det finns flera problem med LCD-tekniken. Varav det klart största är tillverkningskostnader, som för en LCD eller plasmadisplay ligger ungefär tre gånger så högt som motsvarande CRT-modell.


Genom att utveckla CRT-tekniken hoppas man nu alltså nå större delar av marknaden till lägre kostnader och utöver LG och Philips har även Samsung visat intresse för den nya tekniken. Det finns inga detaljer kring den nya tekniken men om man kan sänka monitordjupet till en eller två decimeter för CRT-tekniken är det onekligen ett stort framsteg.


”It’s performance that’s the key, it appears. Flat panel TV makers, like their counterparts in the LCD monitor business, still need to do a great deal to match the performance of the 100 year old CRT technology.”


LG och Samsung kommer sannolikt att visa upp sina nya bildrör vid en display event i Holland i slutet av september.


Källa: The Inquirer.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid