Nu är det bekräftat, Nvidia kommer att presentera en ny produkt under en presskonferens på tisdag den 2 juni. Företaget har tekniskt sett inte bekräftat vad det är som står på agendan men allt pekar på Geforce GTX 980 Ti. Presentationen sker klockan 15 svensk tid och Nordichardware kommer vara på plats för att rapportera.

Geforce GTX 980 Ti är knappast en särskilt stor hemlighet för Nvidia. Så gott som alla specifikationer för det kommande kortet har läckt ut, bilder har dykt upp och benchmarkingresultat har publicerats av flera källor. En detalj som vi inte fått riktigt fått klargjord har dock varit när kortet kommer att lanseras. I dag bekräftar Nvidia i alla fall när kortet kommer att visas för första gången. Företaget bjuder in pressen till en presentation i Taipei, Taiwan, som börjar klockan 21 lokal tid den 2 juni. Sverige ligger sex timmar efter Taiwan vilket betyder att presentationen drar igång runt klockan 15 svensk tid.

NVIDIA_invitation_2

Enligt inbjudan kommer presentationen strömmas live på Nvidias Twitch-sida men Nordichardware kommer också finnas på plats för att rapportera.

Som Titan X, fast annorlunda

Enligt ryktet kommer Geforce GTX 980 Ti bli Nvidias nya flaggskepp, under Titan X. Kortet kommer använda en processor som är så gott som identisk med Titan X men som har 2 816 CUDA-kärnor istället för 3 072 som Titan X. Det lägre antalet CUDA-kärnor sägs bara göra 980 Ti marginellt svagare än Titan X i de flesta spelsituationer. Titan X sägs dock ha ett stort försprång i vissa minneskrävande applikationer eftersom det dyrare kortet har 12 gigabyte grafikminne istället för 980 Ti:s 6 gigabyte.

Vi vet fortfarande inte när Geforce GTX 980 Ti kommer att nå butiker eller hur mycket det kommer att kosta. Dessa detaljer hoppas vi få höra mer om på tisdag.

Källa: WCCFTech

Läs mer:

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
NiaburethLoppanHAMD73Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Satt ett tag och hoppades på att en viss svensk hemsida som gick ut med att ”enligt källor” skulle GTX 980 TI ha lika många cuda kärnor som Titan X, mindre minne men högre frekvenser…

Som det ser ut nu så har den hemsidan återigen problem med sina ”källor”, eller? Som läckorna har sätt ut den senaste tiden förstår jag faktiskt inte vitsen med 980 TI.

AMD73
Medlem
AMD73

Inget kort med ur gamla 28nm är väl intressant. Vore dumt att köpa nu när nästa genration kommer vara ca dubbelt så kraft fulla. Ligger väl inte så hemskt många månader bort.

LoppanH
Medlem
LoppanH

[quote name=”AMD73″]Inget kort med ur gamla 28nm är väl intressant. Vore dumt att köpa nu när nästa genration kommer vara ca dubbelt så kraft fulla. Ligger väl inte så hemskt många månader bort.[/quote]

Jomen det ligger hemskt många månader bort, jag vill köpa nu 🙄

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”Morkul”]Satt ett tag och hoppades på att en viss svensk hemsida som gick ut med att ”enligt källor” skulle GTX 980 TI ha lika många cuda kärnor som Titan X, mindre minne men högre frekvenser… Som det ser ut nu så har den hemsidan återigen problem med sina ”källor”, eller? Som läckorna har sätt ut den senaste tiden förstår jag faktiskt inte vitsen med 980 TI.[/quote] Skälen till 980Ti är förmodligen många. Här kommer iallafall 2: 1)Nvidia vill ha ett svar på Fiji, Titan är inte det kortet som kommer sälja i dom mängderna. Sen vet jag inte heller… Läs hela »