Small preview image

När vi i vår artikel gick igenom Nvidias nya Fermi-arkitektur tog vi upp det faktum att detta var en ganska besynnerlig lansering. Men de senaste dagarna har en besynnerlig produktlansering växt till en betydligt värre situation för Nvidia. Det har nämligen avslöjats att det grafikkort Nvidia visade upp under sitt pressevent förra veckan inte alls var ett Fermi-kort, utan en fejk. Vad som gjort det hela värre är att Nvidia vägrat erkänna detta in i det sista och när man väl överbevisats har man på sin höjd sträckt sig till att erkänna att kortet var en produktdemo.



Nvidias förklaring till varför man inte visade upp ett äkta Fermi-grafikkort, för enligt tillverkaren finns det fungerande ingenjörsexemplar, var rent kosmetiska. De kort som användes för att demonstrera Fermi-arkitekturen ska vara en härlig röra av lödpunkter och kablar som inte lämpar sig för en detaljerad fotosession.



Nvidias vd Jen-Hsung håller god min på GPU Technology Conference


Det är fullt förståeligt med tanke på att man har flera månader kvar till att man gör den slutgiltiga lanseringen av sin nya arkitektur. Men istället för att erkänna att kortet man visade upp helt enkelt var ett icke fungerande produktexempel försökte man lura både media och konsumenter.


Att det inte ens var ett särskilt bra försök är kanske grädden på moset men då Nvidias Fermi-tillkännagivande mer eller mindre enbart handlade om att vinna förtroende hos sina partners och konsumenter kan detta inte räknas som något annat än en rejäl blunder.


Hur och om detta kommer skada Nvidia ytterligare är svårt att säga, men onekligen har man en hel del att tänka på i det gröna lägret.



Nvidias Fermi-arkitektur är i alla fall äkta


Källa: SemiAccurate, X-bit labs

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid