Vad som spekuleras vara två av toppmodellerna baserade på Nvidias nästa grafikarkitektur har nu hittat ut i databasen för Geekbench 5 och visar på ett redigt uppsving i antalet CUDA-kärnor och prestanda jämfört med Turing.

Nvidia förväntas avtäcka sin nästa grafikarkitektur under våren. Mer specifikt har spekulationer pekat mot slutet av mars månad och konferensen GTC (GPU Technology Conference). Nu kan två av grafikkortsmodellerna baserade på denna kommande grafikarkitektur ha hittat sin väg till databasen för den syntetiska testsviten Geekbench 5.

Inläggen i databasen som först upptäcktes och spreds av Twitter-kontot ”_rogame” visar som tidigare nämnt två olika grafikkortsmodeller. Den första enheten kommer utrustad med 118 beräkningsenheter, 7 552 CUDA-kärnor och en klockfrekvens på 1,11 gigahertz (GHz). Till detta har även 24 gigabyte (GB) videominne parats. Det framgår dock inte vilken typ av videominne det rör sig om.

Denna enhet lyckades i Geekbench 5 nå en slutpoäng på 184 096 i testsvitens OpenCL-del. Detta kan jämföras med Nvidias beräkningskort Tesla V100 som i sitt standardutförande når 142 837 enligt databasen. Detta innebär en prestandaökning på nästan 30 procent i just denna del av denna syntetiska testsvit.

Den andra enheten som listats i databasen listas även den utan något faktiskt namn. Däremot listas dess specifikationer som 108 beräkningsenheter, 6 912 CUDA-kärnor och en klockfrekvens på 1,01 GHz. Detta tillsammans med hela 47 GB videominne av okänd typ. Denna enhet lägger sig bakom Tesla V100 i OpenCL-testet med en slutpoäng på 141 654.

I dagsläget finns det inte mycket övrig information att tillgå om Nvidias kommande grafikarkitektur. Länge har det ryktats att denna arkitektur kommer att gå under namnet Ampere. Det återstår dock att se om det endast kommer röra sig om beräkningskort eller om samma arkitektur även kommer ligga till grund för konsumentprodukter i framtiden.

Förutsatt att årets upplaga av GTC går av stapeln, vilket Nvidia har försäkrat om, kan det vara så att vi får se framtidens grafikkort i slutet av månaden. Däremot har oroligheter kring spridningen av det senaste coronaviruset ställt till det för flera andra störa mässor som planerats hållas under årets första halva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid