Nvidia ska ha vunnit i rätten mot en uppsättning investerare som fört en grupptalan relaterad till kryptovalutor mot företaget. En grupptalan som nu ska ha avfärdats av domare i rättssalen.

För ett par år sedan började ord om en grupptalan mot Nvidia av investerare att spridas. Denna gick ut på att investerare anklagade teknikjätten för att ha slagit samman intäkterna från försäljning av hårdvara för brytning av kryptovalutor med hårdvara för gaming. Således menade investerarna att Nvidia fått sin gamingdivision att verka mycket starkare än vad den faktiskt var.

Under 2017 var det en liknande situation som marknaden är i idag. Brytning av kryptovalutor var oerhört populärt även då. Något som ledde till att många av de grafikkort som egentligen var menade för spelsugna datorfantaster fick istället jobba med att försöka gräva fram valutor som Bitcoin och Ethereum.

Enligt stämningsansökan sökte investerarna skadestånd i form av en miljard dollar från grafikkortstillverkaren. Investerarna ska inte ha fått någon information relaterad till kryptovalutor förrän under 2018 års första kvartal. Nvidia ska ha sagt till investerare att man förväntade sig att försäljningen till kryptobrytare skulle sjunka med 66 procent nästa kvartal. Detta då marknadsbubblan för just kryptovalutor sprack under denna tid och det förväntade slaget mot försäljningen fick företagets aktier att sjunka med 7,85 procent.

Stämningsansökan har dock blivit avfärdad i rätten. Enligt domare Haywood Gilliam ska investerarna inte lyckats presentera tillräckligt med bevis som pekar mot fulspel från Nvidias håll. Företaget ska ha bekräftat att ett visst antal Geforce-enheter gått till kryptobrytare men gav inga exakta siffror. Dock ska det ha varit tillräckligt för domaren att lägga ner fallet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid