Small preview image

Tegra 2 väntas blir hjärtat i merparten av de tabletutmanare till Apple iPad som kommer att lanseras i år. Den ARM-baserade System-on-a-chip kretsen har en 1GHz dubbelkärnig processor smo med ARM Cortex A9 arkitekturen är en senare modell av den Apple A4 processor som hittas i iPad, lägg där till att den senare är en enkel kärnig CPU. När Nvidia visade upp en prototyp av sin Tegra 2 tablet tidigare i månaden avslöjade man även att enheten utrustats med 1GB RAM, vilket också är betydligt mer än vad vi hittar i Apple iPad.

Som alla vet är det dock inte hårdvaran som alltid är det viktigaste i en tablet och även om dubbla USB-portar och en webbkamera är ytterligare funktioner som iPad saknar säger de första omdömena att själva designen inte är riktigt iPad-klass men att helhetskänslan är mycket bra, då är detta inte heller någon produktionsfärdig modell. Bildskärmen var en 8,9-tums widescreen modell med 1024×600 pixlars upplösning.

Nvidia demonstrerade Tegra 2 tableten med Android OS och det är en kombination vi kommer att få se från flera PC-tillverkare inom en ganska snar framtid.

Källa: Gizmodo

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid