NVIDIA fortsätter att gå i tron om att mobila enheter är framtiden inom datorindustrin och deras vd säger att vi förhoppningsvis kommer ha ett antal alternativ med Tegra 3 att välja på till julhelgen. Han har även sagt att man satsar på ett lågt pris för surfplattor med Tegra 3.

NVIDIA lanserade för ett tag sedan Tegra 3 som ser ut att vara klassledande på Android-marknaden fram till dess att konkurrenterna kommer ut med sina alternativ på 32nm och 28nm. Systemprocessorn som fått stor uppmärksamhet av media ska hitta in i ett mindre antal surfplattor till julhelgen enligt Jen-Hsun Huang, vd på NVIDIA. Medan surfplattor ska släppas till julen, så ska de första smartphones med Tegra 3 ska dyka upp i handeln under första kvartalet nästa år.

Försäljningen av surfplattor från i princip samtliga företag ligger under förväntan av flera anledningar. Huang anser att det beror på surfplattans korta tid på marknaden och att Android 4.0 Ice Cream Sandwich och Windows 8 kommer öka försäljningen under 2012. Han tror på dessa två plattformar som fortfarande är under utveckling och att det här bara är början.

Asus Transformer Prime, den första och ända tillkännagivna surfplattan med Tegra 3

Surfplattor har fram till idag varit en produkt som kostar flera tusentals kronor, men det ska bli ändring på det under 2012 hoppas NVIDIA. Prismålet för Tegra 3-surfplattor ska ligga på $299 – alltså under 3 000 kr vilket är mer konkurrenskraftigt än de surfplattor på marknaden idag. Det låter som att vi har intressanta tider framför oss, speciellt om NVIDIA kan få sin vilja igenom med den till synes låga prislappen för surfplattor. Fast i slutändan är det ändå tillverkarna som bestämmer priset och inte NVIDIA, men vi håller tummarna!

Källa: Fudzilla

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Detta hade man väntat på! Blir till att vänta in flera Tegra 3 plattor och se var priserna hamnar.

Andreas G
12 Årtal sedan

Alltså lite drygt hälften av vad nyaste telefonerna kostar.

Då känns det nästan värt att skaffa en sådan för att spela och leka med, och sen behålla den gamla HTC Desire ett tag till.