Nvidias RTX Voice är en teknik som ska erbjuda aktiv brusreducering och introducerades som exklusiv för just RTX-grafikkort. Nu har Nvidia dock smugit in stöd för äldre grafikkort så långt bak som GTX 600-serien hos mjukvaran.

RTX voice är en teknik Nvidia lanserade i april 2020. Denna ska med hjälp av RTX-grafikkortens Tensor-kärnor erbjuda aktiv brusreducering hos användares mikrofoner för att blockera ut irriterande bakgrundsljud. Inte långt efter dess lansering dök det dock upp rapporter om användare som fått tekniken att fungera på GTX-grafikkort och även operativsystemet Windows 7 som inte stöddes officiellt.

Nu visar det sig att Nvidia själva har implementerat stöd för just RTX Voice hos GTX-grafikkort. Detta så länge användare brukar drivrutin 410.18 eller senare samt använder sig av operativsystemet Windows 10. Något som innebär att tekniken nu stöds av grafikkort ur Geforce GTX 600-serien med nästan tio år på nacken samt nyare modeller.

Enligt The Verge ska Nvidia ha förklarat hur detta stöd implementerades så tidigt som under september månad förra året. I samma veva som Nvidia avtäckte sin mjukvara RTX Broadcast som i sig erbjuder en uppdaterad version av Voice.

Just introduktionen av RTX Broadcast kan vara anledningen till Nvidias beslut att öppna upp RTX Voice för äldre grafikkort. Det återstår således att se hur länge den äldre mjukvaran kommer att få motta uppdateringar då dess uppföljare funnits tillgänglig i över ett halvår.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid