Nvidia RTX Studio hjälper innehållskapare till rätt laptop

Riktlinjer för tillverkare som vill tillfredsställa krävande kunder.

0

I samband med Computex 2019 har Nvidia nu lanserat ett nytt initiativ kallat RTX Studio som blir ett nytt certifieringsprogram för bärbara datorer riktade mot krävande entusiaster eller professionella användare.

Under Computex 2019 har Nvidia nu bekräftat att företaget startar ett nytt initiativ kallat ”RTX Studio”. Detta kommer att inkludera ett nytt slags certifikat för bärbara datorer som riktar sig mot riktigt krävande entusiaster och användare som nyttjar sin bärbara dator för jobb inom bild- och videoredigering eller dylikt.

Grundidén bakom initiativet är att ge tillverkare av bärbara datorer riktlinjer att gå efter när det kommer till att utveckla enheter med tillräckligt kapabel hårdvara för att nå de krav användare i detta produktsegment ställer. Redan nu ska det vara 17 RTX Studio-certifierade bärbara datorer som inkluderas i ”den första vågen”. Bland dessa finns modeller från tillverkare som Asus, Acer, Gigabyte, Dell och HP med flera.

Hårdvarukrav för RTX Studio-certifikat

Nvidia har satt upp en rad minikrav på den hårdvara en bärbar dator måste utrustas med för att bli RTX Studio-certifierad. Bland minimikraven hittar vi Core i7-processorer ur Intels H-serie av processormodeller. Detta tillsammans med ett grafikkort i form av RTX 2060 eller Quadro RTX 3000, 16 gigabyte (GB) internminne och en SSD-enhet med minst 512 GB lagringskapacitet.

Dessa hårdvarukrav sträcker sig sedan hela vägen upp till Intels Core i9-processorer tillsammans med grafikkort i form av RTX 2080 eller Quadro RTX 5000. Även krav på datorernas bildskärmar kommer att ställas och här är det 1080p eller 4K-upplösning som gäller.

Nytt initiativ – ny typ av drivrutin

Då Nvidias nya initiativ riktar sig först och främst mot innehållsskapare och andra professionella användare kommer en ny typ av drivrutiner att lanseras i samband med dessa datorer. Vad som tidigare gick under namnet ”Creator Ready”, en slags drivrutin menad för innehållsskapare som först såg dagens ljus i mars månad 2019 kommer nu gå via initiativets namn: RTX Studio.

Dessa drivrutiner får inte lika regelbundna uppdateringar som företagets ”Game Ready”-drivrutiner. Däremot inkluderas samtliga Game Ready-uppdateringar i varje ny RTX Studio-drivrutin. Tanken bakom denna typ av drivrutiner är inte att lansera nya versioner i samband med lanseringar av olika speltitlar utan här uppdateras drivrutinen i samband med uppdateringar till mjukvaror för skapande.

De första bärbara datorerna med RTX Studio-certifikat förväntas bli tillgängliga någon gång under juni månad. Prislapparna för dessa modeller förväntas starta på omkring 15 200 kronor och ökas sedan beroende på specifikationerna hos de individuella datormodellerna.

Fler videoreportage från Computex 2019

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid