I samband med att Pascal och GTX 16-serien får RTX-egenskaper har nu Nvidia lanserat tre RTX-demos för användare att testa, bland dessa finns Star Wars, Atomic Heart och Justice.

Nvidias senaste uppsättning drivrutiner möjliggör RTX-egenskaper hos Pascal-baserade grafikkort samt de Turing-baserade modeller som ingår i GTX 16-serien. I samband med att denna drivrutin blev tillgänglig har även tre teknikdemos som alla nyttjar RTX-tekniker till max gjorts tillgängliga för alla att ladda hem och testa.

Nvidia ”Star Wars” Reflections demo

Den förmodligen mest välkända teknikdemon bland denna uppsättning om tre är den som utspelar sig i Star Wars-universumet. När Nvidia först visade upp demonstrationen och vilken nivå av reflektioner som kan åstadkommas med hjälp av raytracing var det många ögonbryn som höjdes. Nu kan då vem som helst ladda hem demon och själva testa sitt grafikkorts prestanda med hjälp av Captain Phasmas onaturligt välpolerade rustning.

Atomic Heart

Den andra RTX-demon som gjorts tillgänglig går under namnet Atomic Heart. Denna fokuserar mer på en mörkare atmosfär och skuggor skapade av raytracing och ljussättningsteknikerna tillgängliga med RTX.

Justice

Nvidia har även gjort tech-demon kallade Justice tillgänglig. Denna tar plats i ett populärt kinesiskt MMORPG-spel och är designad av spelets utvecklare i samband med Nvidia för att försöka visa vilken skillnad RTX-implementation kan göra i existerande spel. Justice använder RTX för att visa upp raytracing och hur reflektioner på vattenytor kan manipuleras med hjälp av teknikerna.

Justice kommer även med kantutjämningstekniken Deep Learning Super-Sampling (DLSS) implementerad. Trots att de flesta Pascal-baserade grafikkort och GTX 16-serien nu kan använda sig av raytracing är DLSS exklusivt för RTX-grafikkort. Detta då tekniken nyttjar de Tensor-kärnor grafikprocessorerna utrustats med. Något som inte finns tillgängligt hos Pascal eller GTX 16-serien.

Den som önskar testa någon av dessa tech-demons kan via hemsidan Guru3D ladda ner Star Wars, Atomic Heart eller Justice och inleda helgen med en rejäl belastning på grafikkortet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid