Det kan argumenteras att många speltitlar på PC sällan når sin fulla potential innan ”moddar” har lagts till, något Nvidia kan ha börjat känna själva enligt en rapport som menar att ReShade ska implementeras i företagets Geforce-drivrutiner.

Att modifiera speltitlar för att nå en ny nivå av ögongodis eller ändra spelen från grund och botten är något som gjorts under en väldigt lång tid. En av de ”moddar” som varit bland de populäraste och med tillgängliga för en stor rad speltitlar under de senaste åren har varit ”ReShade”. Detta är ett verktyg som modifierar spelens motorer för att implementera till exempel nya färgfilter, kantutjämning eller dylikt.

En ny rapport från Videocardz menar att Nvidia kommer med den drivrutin som lanseras under nästa vecka implementera ReShade direkt i sina drivrutiner. Exakt hur denna funktion skulle användas om den blir en del av Nvidias mjukvara klargörs inte. Däremot hävdar hemsidan att det ska röra sig om hundratals olika filter för en rad grafiska förändringar i spel som denna funktion ska erbjuda.

Hemsidan ger inte mycket ytterligare information kring funktionen som sägs komma till Nvidias mjukvara. Dess implementation sägs dock anlända så tidigt som nästa vecka då Nvidia förväntas lansera sin nya grafikkortsmodell Geforce GTX 1660 Super.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid