Nvidia ser ut att vara i processen att starta ett nytt initiativ med målet att implementera raytracing-teknik i äldre speltitlar för ett lyft till de visuella aspekterna utan att spelen i sig behöver ändras eller göras om från grunden.

Att ikoniska speltitlar får nyversioner med uppdaterad grafik och spelmekaniker är ingenting nytt. De senaste åren har sett klassiska spelserier som till exempel Crash Bandicoot och Spyro the Dragon lanseras i helt nya skrudar med uppdaterad grafik för dagens spelkonsoler och PC.

Spel som Quake 2 från år 1997 har sett ett ansiktslyft i form av grafiska uppdateringar med hjälp av raytracing trots att spelets grund behållits intakt. Medans nyversioner som Crash Bandicoot och Spyro är byggda i nya format helt från grunden.

Nu pekar en jobbansökan mot att Nvidia planerar att ta sitt projekt med Quake 2 till andra speltitlar. Hemsidan DSOGaming hittade ansökan som söker personal för att jobba med ett team med målet att bringa nytt liv till klassiska speltitlar genom att implementera nya tekniker som raytracing i realtid.

Det är Nvidias egen spelstudio Lightspeed Studios som ska stå för dessa projekt. Först ut är en speltitel ”alla känner till och älskar”, dock avslöjas inte vilken specifik speltitel det rör sig om.

”NVIDIA is kicking off an exciting new game remastering program. We’re cherry-picking some of the greatest titles from the past decades and bringing them into the ray-tracing age, giving them state-of-the-art visuals while keeping the gameplay that made them great. The NVIDIA Lightspeed Studios team is picking up the challenge starting with a title that you know and love but we can’t talk about here! We’re building a team of talented, dedicated game developers who are ready to get going quickly.

Lightspeed Studios startades år 2015 med uppgiften att utveckla nyversioner av och/eller uppdatera klassiska PC-spel och ta dessa till Android för att bli en del av Nvidias spelutbud till Shield-familjen. Nu ser det däremot ut att kunna bli en ny riktning för för studion med fokus på att damma av kultförklarade PC-titlar.

Det återstår att se vilken speltitel Lightspeed ger sig på först samt när denna uppdaterade version kan komma att lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nils k Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nils k
Gäst
Nils k

Urk för deras proprietär lösningar. Hur kan dom ha ett sånt storhetsvansinne så dom går fullt ut för sina egna lösning i stället för att försöka vara bäst på öppna som alla kan använda. Helt oförståeligt. Detta är konkurrens när den är som sämst.