Small preview image

NVIDIAs Quad SLI-teknik är onekligen en ytterst kraftfull lösning för 3D-grafik och gamers med mer pengar än nödvändigt kan alltså investera i ett Quad SLI-system för den optimala prestandan. Det krävs dock mycket av resterande komponenter och spel för att överhuvudtaget dra nytta av all denna kraft. Är det en marknad som har större krav av grafisk prestanda är det arbetsstationsmarknaden där NVIDIA har sin Quadro-familj av grafikkort. Nyligen presenterade NVIDIA hela 6 nya Quadro-grafikkort men det verkar som att man har mer än så på gång. Trots att man inte nämnt det finns det ganska detaljerad information om ett Quadro FX 4500 X2-kort i NVIDIAs dokumentation. Quadro FX 4500 X2 är ett grafikkort med dubbla grafikkretsar och skulle således vara arbetsstationsmarknadens motsvarighet till GeForce 7900 GX2 som används för Quad SLI-system på desktopmarknaden.



Enligt uppgifter ska Quadro FX 4500 X2 byggas på exakt samma PCB som de Quad SLI-kort NVIDIA lanserat på PC-marknaden och NVIDIA har redan visat en del prestandatester på FX 4500 X2 i deras egna Quadro-dokumentation. Intressant nog är det långt ifrån någon dubbel prestanda jämfört med singel-krets modellerna men i rätt applikationer finns det onekligen mycket prestanda att hämta.


Quadro FX 4500 X2 ryktas dra mer än 200W ström som mest men det finns inga uppgifter om kortets klockfrekvenser. Priset finns det heller inga uppgifter för men med tanke på att singel-krets modellen FX 4500 kostar runt 17000 i butik är det kanske bäst att leva i förnekelse.


Källa: DailyTech

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid