Small preview image

NVIDIA har precis som AMD valt att använda sig av två GPU:er i sin toppmodell på grafikkortsmarknaden. Men till skillnad mot AMDs lösning har NVIDIA valt att använda sig av två separata kretskort när man designade sitt GeForce GTX 295, en PCB för vardera GPU. AMD har med sitt Radeon HD 4870 X2 tryckt in två GPU:er på samma PCB vilket på flera sätt är en smidigare och inte minst billigare lösning. Det har även NVIDIA insett och man planerar att lansera en nyutvecklad modell av sitt GeForce GTX 295 kort under maj månad, detta kort ska just använda sig av en ensam PCB.



VR-Zone har man publicerat ett par renderade bilder av NVIDIAs nya GTX 295 kort och man avslöjar även att den nya P658 PCBn kommer att vara drygt 27cm långt och kräva två expansionsplatser med sin dual-slot kylare.



Kortets GPU:er arbetar vid samma klockfrekvens som dagens GTX 295 kort, medan minnet fått sig en smärre klockfrekvensökning från 999MHz till 1100MHz.



Enligt uppgifterna ska priset fortfarande vara detsamma och kortet kräver precis som sin föregångare en 8-pins och en 6-pins strömkontakt.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid