Small preview image

NVIDIA är inte bara en av världens största grafikkortstillverkare man har även en uppsjö av styrkretsar i sitt sortiment och deras utbud för Intels Socket 775 plattform har täckt de flestas behov. Men efter att Intel lanserade sin Socket 1366 plattform har NVIDIA inte fått sin styrkretslicens förnyad och Intel har själva stått för moderkortsstyrkretsarna. Så är även fallet med Intels nya LGA-1156 plattform när den lanseras nästa månad, men nu säger nya uppgifter att NVIDIA faktiskt har LGA-1156 styrkretsar planerade redan till första kvartalet 2010.



Detta kommer något oväntat efter att man nyligen släppte sin SLI-licensiering till Intel för just tillverkarens LGA-1156 styrkrets, Intel P55. NVIDIAs egen LGA-1156 styrkrets går under utvecklingsnamnet MCP99 och kommer som väntat att levereras med en integrerad grafikkrets. Med en 64-bits dedikerad minnesbuss för grafikkretsen, utöver minneskontrollerns egen 128-bit buss, har grafikkretsen möjlighet att konkurrera med tillverkarens externa grafikkort på instegsmarknaden.


Vissa av Intels LGA-1156 processorer kommer att husera en egen integrerad grafikkrets och hur denna kommer att stå sig mot den man hittar i NVIDIAs MCP99 styrkrets återstår att se. Först och främst sägs NVIDIA sikta in sig på budget- och mellanklassmarknaden med sin LGA-1156 styrkrets.


Samtidigt avslöjas det att man även har två nya LGA-775 styrkretsar under utveckling, MCP85 samt MCP89, med liknande specifikationer som MCP99.



Källa: HKEPC via TechPowerUp

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments