Steams användare väljer främst Nvidia och Intel när det kommer till grafikkort och processorer. En ihållande trend som nu bekräftas när Valve släpper siffror för mars månads Steam-användare.

Steam håller en gedigen och kontinuerligt uppdaterad databas för sina anslutna spelare och varje månad presenterar företaget siffror för vilken hård- och mjukvara Steams spelare föredrar. När nu siffrorna för mars månad trillar in är det en ihållande trend att det gröna lägret vinner grafikkortsfajten medan processorgiganten Intel står stark på CPU-sidan.

Mer än hälften väljer Nvidia-grafikkort

Nvidia har under de senaste åren, databasen sträcker sig från oktober 2014 till mars 2016, haft en positiv trend och utökat sin dominans bland Steams användare. Under mars 2016 hade 56,35 procent av alla spelare i Steams undersökning grafikkort ur Geforce-familjen. 25,5 procent valde grafikkort från konkurrenten AMD medan 17,77 procent valde att nöja sig med Intels integrerade grafikkretsar. Nvidia ökade sin andel med 0,35 procentenheter medan AMD tappade 0,5 procentenheter sedan november 2015.SteamHardwareSurvey Nvidia Intel

Intel står stark på CPU-fronten

Intel är föga oväntat i en egen liga när det kommer till valet av CPU. Hela 76,53 procent av alla deltagare i Steams undersökningar väljer en Intel CPU medan 23,74 procent har en CPU från konkurrenten AMD. Noterbart är att hela 45,72 procent av alla processorer har 4 fysiska CPU-kärnor.

På mjukvarsidan har Microsoft aggressiva utrullning av Windows 10 blivit mycket lyckad och 64-bit versionen av tillverkarens nya operativsystem är det mest använda på hela Steam. En ökning med drygt 8 procentenheter sedan november 2015 då Windows 7 fortfarande var det mest populära operativsystemet. Steams data visar också att runt 70 procent av deras användare har ett system där man kombinerar en Directx 12 GPU med Directx12-kompatibla operativsystemet Windows 10.

Berätta gärna om din egen spelmaskin i kommentarerna, stämmer Steams data in på ditt system?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HumboldtTripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Det där med andelen CPU med fyra kärnor så är det väl så att de flesta med AMD-cpu har fyra kärnor vilket är 23 %, sedan är det väl bara en mindre del av alla intel-cpu som har det vilket fyller upp siffran till 45 % av totalen.

Humboldt
Gäst
Humboldt

Vad det här mest bevisar är hur hårdnackat även gamers håller fast vid Windows 7, Microsofts ”aggressiva marknadsföring” med ”påminnelser” inbakade bland kritiska uppdateringar, till trots.

Samtidigt som Lenovo med flera säljer Windows 7 förinstallerat även på sina nya Skylake-maskiner till sina kunder och MS tvingats backa på supporten, för ingen i företagsmiljö vill ha Windows 10.

Otroligt att användarsiffran för Windows 7 är så hög fortfarande, MS aggressioner till trots. Det i sig bevisar en hel del…