Nvidia har slagit två slag för att försöka få någon rätsida på grafikkortsbristen. Detta genom att lansera modeller dedikerade till just brytning av kryptovaluta samt att enheten RTX 3060 fått sin brytförmåga sänkt med cirka 50 procent.

Nvidia har flera nya produkter på ingång. Det är inte bara grafikkortet Geforce RTX 3060 utan även en helt ny produktserie som lanseras inom kort. Nvidia kommer även sjösätta fyra enheter specifikt för den som vill bryta kryptovalutor.

På tal om kryptovalutor har det även bekräftats att den kommande Geforce-enheten kommer att få sin prestanda sett till just brytning av kryptovalutor strypt med upp till 50 procent. Detta via en mjukvarulösning i form av speciellt utformade drivrutiner och BIOS. Nvidia har även bekräftat att inga existerande Geforce-enheter kommer att få samma behandling. Huruvida detta även gäller framtida Geforce-grafikkort har dock varken bekräftats eller avfärdats.

De första två enheterna ur Nvidias nya CMP HX-serie kommer att landa inom den kommande månaden. Dessa två är 30HX och 40HX som utgör det lägre segmentet av produktfamiljen. Dessa följs sedan upp ab 50HX och 90HX under årets andra kvartal.

Inga uppgifter om prislappar eller vad det är för grafikprocessorer som står för hästkrafterna hos HX-serien har i skrivande stund avtäckts. Prestanda per krona är dock något Nvidia måste lyckas pricka ordentligt med produkterna om de vill hålla kryptobrytare borta från Geforce-produkterna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid