Medan AMD förväntas släppa sitt nya flaggskeppsgrafikkort under Computex nästa månad tyder allt mer på att det gröna laget även filar på en motvikt. Det beryktade nya flaggskeppet GTX 980 Ti uppges enligt en läcka vara på ingång, med lansering inom samma tidsram som konkurrenten.

Nvidia sitter för närvarande på prestandakronan för enkelkretsade grafikkort med GTX Titan X, som dock också ligger i en prisklass för sig och inte är tänkt att tilltala vanliga konsumenter. Det ryktas därför friskt om ett nytt konsumentinriktat flaggskeppsgrafikkort, GTX 980 Ti, tänkt att fylla gapet mellan monstret Titan X och höstens flaggskepp GTX 980.

Enligt en läcka från Kitguru är ett GM200-baserat flaggskepp på ingång med lansering omkring Computex-mässan i början av juni, tänkt att stjäla strålkastarljuset från AMD:s kommande entusiastgrafikkort i Radeon R9 300-serien. Enligt rapporten kommer GM200-kärnan i GTX 980 Ti, kallad GM200-310, bli en nedbantad variant av den i GTX Titan X för att de två korten inte ska ligga allt för nära varandra i tillverkningskostnad. Enligt uppgifterna rör det sig om 20 SMM-enheter jämfört med 24 i Titan X, och 6 gigabyte grafikminne istället för 12 gigabyte.

Uppgifterna är obekräftade och vi bör få klarhet i saken först om två veckor, då förhoppningsvis i samband med ett eller flera nya grafikkort även från det röda laget.

Källa: Kitguru via Wccftech


Relaterade artiklar

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Skuggan777NiaburethLoppanHMorkulS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Denna GPU har dock samma begränsningar som sin föregångare GTX 980, det blir inte bra med 4k helt enkelt på grund av den smala bandbredden gentemot minnet.Jag har tjatat massor om att Pascal är lösningen på detta, om du redan har ett kort som funkar så behåll det och köp ett nytt nästa år, runt Mars-April om allt går väl. Risken är annars att detta kort blir väldigt utdaterad inom mindre än ett år. Jag vet att alla kort blir ersatta av nya modeller men det är inte var dag ny minnesteknik släpps. Därför anser jag att köpa ett nytt… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Låter smart som du säger Skuggan. 🙂Det är ju även ganska sjukt hur mycket strömeffektivare HBM minnet är oxå, så allt det du säger samtidigt som kravet på kylning borde minska (..beroende på hur dom väljer att balansera den nya tekniken med Pascal). Till 980 ti’s försvar vill jag dock säga att Maxwell bjudit på väldigt mycket Nextgen power redan nu. Maxwells release gav verkligen en känsla av dom stora prestanda hoppen man brukade se i dom fornstora dagarna.Mycket ovanligt nuförtiden med nästan ”2x prestanda/watt” och ordentligt DX12 stöd var ju guld,, så Maxwell är inget att fnysa åt, men… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Skuggan777″]Denna GPU har dock samma begränsningar som sin föregångare GTX 980, det blir inte bra med 4k helt enkelt på grund av den smala bandbredden gentemot minnet.[/quote]

Titan X har inga problem med minnet och enligt dessa rykten skulle 980 Ti vara nerbantad Titan X så varför skulle minnes problemen från GTX 980 återkomma?

Nu är ju allt detta trots allt bara [b]rykten[/b] så man ska inte dra allt för stora växlar av det speciellt då tidigare rykten säger att 980 TI skulle bli kraftfullare än Titan X.

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

[quote name=”Morkul”][quote name=”Skuggan777″]Denna GPU har dock samma begränsningar som sin föregångare GTX 980, det blir inte bra med 4k helt enkelt på grund av den smala bandbredden gentemot minnet.[/quote] Titan X har inga problem med minnet och enligt dessa rykten skulle 980 Ti vara nerbantad Titan X så varför skulle minnes problemen från GTX 980 återkomma? Nu är ju allt detta trots allt bara rykten så man ska inte dra allt för stora växlar av det speciellt då tidigare rykten säger att 980 TI skulle bli kraftfullare än Titan X.[/quote] Jag syftade på att bägge använder GDDR5 som är en… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Skuggan777″]
Jag syftade på att bägge använder GDDR5 som är en ganska gammal teknik med låg bandbredd jämfört med vad som kommer med Pascal och understryker det med att 980 Ti har samma begränsning på minnesbredden som gamla 980. Visst det får något högre bandbredd än det gamla men inte i närheten av vad Pascal får.[/quote]

Ja ja då förstår jag, trodde du syftade på de adresserings problem som GTX 980 har.

LoppanH
Medlem
LoppanH

Ämen vafan Skuggan här har jag varit upphetsad på att få köpa ett 980ti när det kommer och så kommer du med nyttig å vettig info, nu slakna han direkt 😥

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”Morkul”][quote name=”Skuggan777″]Jag syftade på att bägge använder GDDR5 som är en ganska gammal teknik med låg bandbredd jämfört med vad som kommer med Pascal och understryker det med att 980 Ti har samma begränsning på minnesbredden som gamla 980. Visst det får något högre bandbredd än det gamla men inte i närheten av vad Pascal får.[/quote] Ja ja då förstår jag, trodde du syftade på de adresserings problem som GTX 980 har.[/quote] Va? GTX980 lider inte av något minnesadresseringsproblem? Det uttalandet får du annars backa upp med lite fakta. GTX970 har dock en lägre bandbredd till de sista 500MB… Läs hela »

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

[quote name=”LoppanH”]Ämen vafan Skuggan här har jag varit upphetsad på att få köpa ett 980ti när det kommer och så kommer du med nyttig å vettig info, nu slakna han direkt :cry:[/quote]

Haha sorry. 🙂