Enligt rapporter som dykt upp de senaste dagarna kommer NVIDIA under första halvan av 2004 lansera sitt allra första chipset med 2-Way-stöd, stöd för dubbla processorer.
Enligt Xbit-labs ska dessa rapporter indikera att NVIDIA till en början kommer samarbeta med komponenttillverkaren IWILL.
NVIDIAs 2-way-lösning kommer baseras på deras kommande nForce3 Pro 250 –chipset.
IWILL har rapporterats planera tre olika moderkortslanseringar baserade på detta chipset under året, IWILL DK8N, DK8E och DK8E2.
Det förstnämnda moderkortet kommer vi med största sannolikhet se under andra kvartalet i år och bland dess features hittar vi stöd för 16 GB DDR-SDRAM, AGP 8x-port, Gigabit Ethernet, 4 PCI-X 64-bit portar m.m.


En av de intressantaste detaljerna är dock att IWILL DK8E, som planeras släppas i tredje kvartalet, enligt Xbit-labs uppgifter ska använda sig av bland annat en ATI Rage XL grafikkrets. En ATI baserad grafikkrets på ett NVIDIA baserat moderkort är inte något vi ser var dag så vi väntar med spänning på den verkliga produkten.


Hur som helst är det mycket intressant att se lite konkurrens på chipsetfronten för AMDs serverlösningar vilket potentiellt kan ge både bättre produkter och lägre priser.


Läs mer om NVIDIAs kommande 2-way-chipset.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid