Valve har passat på att presentera färska siffror för sina miljontals Steam-användare och det är välbekanta företag som dominerar i speldatorerna på Valves nätverk. Förutom dominerande positioner för Intel, Nvidia och Microsoft visar samtidigt nya operativsystemet Windows 10 framfötterna där man på blott några dagar överskuggar Steams trogna Linux-användare.

När Valve summerar en ny månad på Steam är det Microsoft och Windows 10 som står för den största uppståendelsen. Företagets operativsystem som lanserades två dagar innan månadsskiftet han på blott två dygn hitta ut till 2,3 procent av alla Steam-användare. En siffra som är mer än dubbelt så hög som det totala antalet Linux-användare på tjänsten som under juli månad uppgick till 0,89 procent.

Windows är som väntat totalt dominerande när det kommer till operativsystem och 95 procent av alla Steam-användare kör någon form av Windows på sina datorer. 44,91 procent var fortfarande kvar på Windows 7 64-bit medan 31,85 procent hade uppgraderat till Windows 8.1 64-bit. Under augusti månad väntas en stor del av dessa användare hoppat över till Windows 10 som lär rusa förbi även Mac OS X-användarna som under juli låg på 3,23 procent.

Hardware

Hårdvarumässigt är det inga större förändringar utan snarare så att de tidigare trenderna håller i sig. Detta betyder att Nvidia fortsätter dominera på grafikkortsfronten med grafikkort i drygt 52 procent av alla Steam-datorer medan AMD faller ner under 28 procent och Intel täcker upp underifrån med drygt 19 procent tack vare sina integrerade grafikkretsar.

Inget nämnvärt intresse för 4K-upplösning

Intel går desto starkare på CPU-fronten där man krossar konkurrenten AMD med Intel-processorer i drygt 75 procent av alla system medan AMD hittas i resterande system.

Andra intressanta trender är att allt fler installerar 8 gigabyte minne eller mer i sina datorer samt att ytterst få än så länge anammat 4K-skärmupplösning där blott 0,7 procent av användarna valt att köra en upplösning om 3 840 x 2 160 pixlar.

Källa: Steam

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tripptrapptrull Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Skulle vara intressant att se en fördelning av resultatet baserat på användare och land. Procentantalet som sitter med högre upplösning än 1080 skulle nog vara högre för Sverige än genomsnittet.