Nvidia har nu bekräftat att precis innan årets upplaga av Gamescom går av stapeln den 21 augusti kommer grafikkortstillverkaren att hålla i ett eget event kallad Geforce Gaming Celebration.

Länge har det ryktats om Nvidias nästa generations Geforce-grafikkort. Det är dock mycket kring den kommande grafikkortsserien som fortfarande är okänt, bland annat lanseringsdatum.

Under förra veckan cirkulerade ett mejl från vad som hävdas vara en av Nvidias partnertillverkare. I detta mejlet påstås det att lanseringen av vad som blir Nvidias GTX 11-serie införs den 30 augusti i form av Geforce GTX 1180. En månad därpå sägs två ytterligare modeller, GTX 1170 och GTX 1180+ lanseras. Lanseringen skulle sedan avslutas den 30 oktober med att GTX 1160 når butikshyllorna.

Dessa uppgifter är dock fortfarande obekräftade av Nvidia. Däremot har tillverkaren nu bekräftat att ett event kallat ”Geforce Gaming Celebration” kommer att hållas den 20 augusti. Dagen innan årets upplaga av Gamescom går igång.

Nvidia lovar att eventet kommer att vara ”Fyllt med fantastiska nya PC-spel som spelas på den senaste Geforce-hårdvaran, coola scenpresentationer, mat, dricka och några spektakulära överraskningar”. Exakt vad detta innebär är däremot oklart.

Nvidias Geforce Gaming Celebration event går igång den 20 augusti klockan 18:00 svensk tid och pågår fram till midnatt. Som tidigare nämnt är det ännu oklart exakt vad som kan kommas att visas upp. Förutsatt att Nvidia tar tillfället i akt och visar upp någon ny hårdvara alls. Det som står klart just nu är dock att Nvidia kommer att hålla i ett event med en uppsättning stora ord för att väcka intresse.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid