I väntan på en skarp lansering av Nvidias nya värstingkort för entusiaster, Geforce GTX Titan X, fortsätter nya prestandaresultat läcka ut på internet. Nu senast får kortet sträcka på benen i GPGPU-sammanhang i form av läckta OpenCL-resultat där nykomlingen sopar banan med föregångarna.

Att rendera 3D-grafik är såklart det vanligaste användningsområdet för moderna grafikkretsar, men som bekant går det även att krama ut en hel del rå beräkningskraft som kan användas för allt från fysikberäkningar till videokodning. Just GPGPU-användning har varit ett stort försäljningsargument för Nvidia Titan-serie grafikkort, och nu antyder läckta prestandaresultat att även nykomligen Geforce GTX Titan X kan bli riktigt kompetent på den fronten.

Resultaten kommer från Compubench och centreras kring OpenCL-beräkningar som simulerar bland annat videokodning, ansiktsigenkänning, bitcoin-mining samt partikel- och vätskesimulering. Nvidias nya värstikngkort tycks toppa listan i samtliga tester, men hur stor marginalen är gentemot föregångarna och konkurrenterna varierar från test till test.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/grafik_guide_prestanda.pngGTX Titan X förväntas lanseras den 17 mars och är med andra ord bara runt hörnet – håll utkik på Nordichardware.se under veckan för mer information!

Källa: Compubench via Wccftech


Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Boris-Skuggan7 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Skuggan7
Gäst
Skuggan7

Det var ju en skön samling kort man jämförde med, allt från rena beräkningskort till gamla 780-serien och till och med mobila kort.

Det bästa är nog att invänta 390x innan man bestämmer sig för att köpa detta kort som kostar en och en halv arm. 🙂

Personligen väntar jag på fullfjädrade Pascal, dvs uppföljaren till Maxwell som detta kort baseras på. Det är först då Nvidia börjar köra med samma sorts minne som AMD använder till sin nya serie kort.

Medlem
Arne Berg

[quote name=”Skuggan7″]Det var ju en skön samling kort man jämförde med, allt från rena beräkningskort till gamla 780-serien och till och med mobila kort. Det bästa är nog att invänta 390x innan man bestämmer sig för att köpa detta kort som kostar en och en halv arm. 🙂 Personligen väntar jag på fullfjädrade Pascal, dvs uppföljaren till Maxwell som detta kort baseras på. Det är först då Nvidia börjar köra med samma sorts minne som AMD använder till sin nya serie kort.[/quote]Till sitt toppkort 390x dom andra har ddr5 precis som vanligt (enligt ryktena då)Sen får man väl vänta 1… Läs hela »

-Boris-
Medlem
-Boris-

För att vara ett ”fullt” kort med hela sin flyttalspotential aktiverad så är det inte imponerande alls. Inte långt ovanför 7970GHz i dubbelprecision och inte långt före 290X i enkelprecision. Men då får man ta hänsyn till att 290X bara går på en fjärdedel av sin dubbelprecisionskapacitet. Med andra ord är en full Hawaii-krets nära dubbelt så snabb som en full GM200 i dubbelprecision.