Grafikkortstillverkaren Nvidia fortsätter sin satsning på speltjänster och i ett blogginlägg förklarar man nu att företagets molntjänst GRID nått en ny milstolpe. Nvidia GRID blir nämligen den första speltjänsten att strömma spel i en upplösning om 1 920 x 1 080 pixlar vid den åtråvärda uppdateringsfrekvensen 60 bilder per sekund.

Nvidia GRID är en så kallad molnbaserad speltjänst där spelare världen över kan spela sina spel på betydligt enklare och mindre kraftfulla enheter än vanligtvis skulle krävas. Tekniken förlitar sig på mäktiga spelservrar som med kraftfulla grafikkretsar sköter all rendering av spelen som strömmas och sedan skickar vidare en videosignal till spelaren. Detta gör det möjligt för en förhållandevis enkel surfplatta som Nvidia Shield Tablet att strömma tunga PC-titlar likt Batman: Arkham Origins eller Dirt 3 med höga grafikinställningar.

När tjänsten lanserades var den begränsad till en upplösning på 1 280 x 720 pixlar men Nvidia har optimerat GRID sedan dess och meddelar nu att man blir den första molntjänsten att leverera 1080p60 streaming av spel. 

Grid

”Streaming games requires the response time from button press to screen action to be in milliseconds. We’ve spent years perfecting cloud gaming. As a result, we’re now the first company to stream games at 1080p60.”

Den ökade upplösningen och bildfrekvensen ska ge både bättre bildkvalité samt bjuda på en mer responsiv spelupplevelse med sina 60 bilder per sekund. Belastningen på Nvidias servrar blir samtidigt högre och det ställs lite hårdare krav på din internetuppkoppling. Nvidia som nu bekräftar att man startat upp två nya datacenter, ett i sydvästra nordamerika och ett i central-europa, är däremot redo att leverera den högre upplösningen för över 35 av de titlar som för närvarande finns i företagets GRID-bibliotek.

Den officiella versionen av Nvidias Shield Hub app kommer att ske i slutet på maj men redan idag kan man testa på det nya 1080p60-stödet genom Shield Hub Beta.

Källa: Nvidia

Läs även

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid