3D-grafiken fortsätter att hitta nya marknader och grafikkretstillverkaren NVIDIA har nu lanserat en ny grafikprocessor för bland annat mobiltelefoner och handdatorer.


NVIDIA GoForce 3D 4500 heter flaggskeppet i NVIDIAs nya GoForce-serie och detta verkar vara ett riktigt all-round-chip för grafikkrävande mobiltelefoner och handdatorer.Först och främst är det marknadens första programmeringsbara 3D-krets för handhållna enheter och GoForce 3D 4500 ska både kunna leverera imponerande 3D-grafik med programmeringsbara shaders och avlasta den primära processorn vid bild och videohantering.


En annan viktig finess i GoForce-serien är NVIDIAs nPower-teknik som ska optimera batteriförbrukningen i enheter som använder kretsen. Detta genom bland annat dynamisk klockning och processoravlastning. • 128-bit programmeringsbar 3D-grafikmotor
 • 64-bit 2D-grafikmotor
 • 1280KB minne, 128-bit minnesbuss
 • MPEG4 och JPEG-codecs
 • 3D-prestanda: 250 miljoner pixlar/sek


 • Utöver en kraftfull 3D-grafikmotor har GoForce 3D 4500 ett flertal intressanta funktioner. Bland annat kan den driva en digitalkamera på 3Mpixel och med sitt integrerade minne kan man snabbt och effektivt förhandsgranska även stora bilder utan att den vanliga processorn behöver slita för hårt. 
  GoForce 3D 4500 ger helt enkelt en drastiskt sänkt strömförbrukning när man hanterar grafiska applikationer då en vanlig CPU inte har alls lika effektiv hantering av grafik.


  NVIDIA GoForce 3D 4500 öppnar nya dörrar för mobiltelefon och handdatortillverkare och ii väntar med spänning vad som kan dölja sig bakom dessa dörrar.
  Vi har t.ex. rapporterat om den nya mobila spelkonsolen Gizmondo som är en av de första enheter att använda NVIDIAs GoForce 3D 4500-krets.


  Mer information om NVIDIA GoForce 3D 4500 hittar man på NVIDIAs hemsida.

  Annons

  Leave a Reply

  Please Login to comment
    Subscribe  
  Notifiera vid