Nvidias hemsida har nyligen uppdaterats och listar nu en tidigare okänd grafikkrets för bärbara datorer i form av Geforce MX 450. Däremot lämnar Nvidias produktsida mycket till fantasin.

Nvidias grafikkretsar i MX-serien är de som håller fortet i instegssegmentet innan GTX och RTX-grafikkort tar över stafettpinnen i de övre prisklasserna. Nu har en ny sådan kallad MX 450 dykt upp på Nvidias hemsida och resulterar nästan i fler frågor än svar angående företagets nya kämpar i instegssegmentet.

Den grafikkrets som numera har en produktsida på Nvidias hemsida kallas Geforce MX 450. Denna listas med stöd för PCI Express 4.0-anslutning och både GDDR5 och GDDR6 när det kommer till det videominne som kan paras med kretsen. Detta säger dock inte allt för mycket om kretsen och det är fortfarande en del detaljer vi inte fått ta del av ännu.

I skrivande stund är det oklart vilka klockfrekvenser MX 450 kan erbjuda. Antalet CUDA-kärnor den bestyckats med är även det oklart. Det är inte heller helt klart vilken arkitektur om använts för att bygga kretsen. Föregångaren MX 300-serien var Pascal-baserad trots en lansering inte allt för länge sedan. Stödet för GDDR6-videominne kan peka mot att Nvidia rört sig över till arkitekturen Turing för sina MX-kretsar. Dock har inga av de existerande Turing-baserade grafikkorten stöd för PCIe 4.0 vilket är något som förväntas komma med arkitekturen Ampere.

Nvidia menar att MX 450 kommer att börja dyka upp i bärbara datorer från och med oktober månad. Runt samma tid som nästa generations RTX-grafikkort baserade på arkitekturen Ampere förväntas lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid