Nvidias senaste monster till grafikkort, GeForce GTX Titan X har överklockats över två gigahertz för första gången sedan sin lansering. Detta betyder också att Nvidias nya grafikprocessor, GM200, blivit överklockad till 2 gigahertz för första gången. Vid överklockningen av processorn överklockades också minnet till 8,2 gigahertz, allt med flytande kväve som kylning.

Nvidia GeForce GTX Titan X har inte funnits i butiker längre men har redan överklockats över två gigahertz. Vince Lucido blev nyligen världens första att överklocka det stora och dyra grafikkortet till dubbelt så hög klockfrekvens som det säljs med. Det hela genomfördes med flytande kväve och troligen inte utan högre volttal, även om detta inte bekräftats av Vince. Spänningen i Titan X kan nämligen inte justeras direkt i mjukvaran, utan kräver BIOS- eller hårdvarumodifikationer.

Nytt prestandarekord för en GPU

Bedriften genomfördes på ett testsystem med en Intel Core i7-5960X som överklockats till 5 672 megahertz och som kombinerats med 16 gigabyte DDR4-minne på 3,3 gigahertz. Lucido lyckades pressa sitt Titan X-referenskort till imponerande 2 020 megahertz på grafikkretsen och 8 200 megahertz på minnet, vilket resulterade i 24 027 poäng i 3DMark Firestrike och 11 612 poäng i 3DMark Firestrike Extreme – nytt världsrekord för en ensam grafikkrets.

Det är en minst sagt imponerande milstolpe för en så pass stor grafikkrets som GM200, och professionella överklockare som Vince Lucido precis kunnat sätta tänderna i det nya monsterkortet. Det kommer bli riktigt intressant att se mycket längre kretsen kan pressas innan den på allvar når sitt tak.

Källa: Kitguru

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid