Två år har gått sedan Nvidias arkitektur Pascal gjorde debut bland konsumenter, nu uppges uppföljaren vars premiär kommer i form av Geforce GTX 1180 vara precis runt hörnet.

För två år sedan introducerades Nvidias GTX 10-serie av grafikkort. Först ut var GTX 1080 som låg i toppen fram till att GTX 1080 Ti lanserades året därpå.

Länge har det cirkulerat rykten om när vi kan komma att se nästa generations grafikkortsarkitektur från Nvidia nå marknaden. Nu hävdar en rapport från Tom’s Hardware att vi kommer att se arkitekturen ”Turing” dyka upp i form av Geforce GTX 1180 Founders Edition i juli månad.

Enligt Tom’s Hardware så är det Igor Wallossek från hemsidans tyska avdelning som varit i kontakt med industrikällor. Enligt källorna förväntas Nvidia börja leverera de nya grafikprocessorerna samt videominnet till partnertillverkare omkring den 15 juni.

Kort därpå i juli månad kommer Nvidias egna grafikkort med referensdesign (Founders Edition) att lanseras. Efter det så kommer partnertillverkade modeller att lanseras någon gång under augusti eller september månad.

Det är fortfarande en hel del information kring de nya grafikkorten som ännu inte har blivit allmän kännedom. Exakta modellnamn och specifikationer för de olika grafikkorten är vid skrivande stund okända. Visar sig Tom’s Hardwares rapport stämma så kan vi komma att se mer information om de kommande grafikkorten inom snar framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid