Med lanseringen av GTX 550 Ti återstår bara minstingen GF119 innan NVIDIA gjort en full refresh av deras Fermi-arkitektur. Tillverkaren AFOX har varit så snälla att släppa både bilder och specifikationer på ett nytt grafikkort närmare bestämt GT 530, men det står ännu oklart vilken grafikkrets som ligger till grund för skepelsen.

NVIDIA har nu lanserat 3 av 4 finputsade kretsar i Fermi-arkitekturen med GF110, GF114 och GF116 som kom in sist under namnet GTX 550 Ti för konsumenter. Nu har tillverkaren AFOX släppt klockfrekvenser på ett nytt grafikkort GT 530 men i dagsläget går det inte att avgöra om den är baserad på en nedkapad variant av GF116 eller om det är en ny GPU där GF118 eller GF119 nämnts som möjliga namn.

AFOX_GT530d

Baserat på den här information kan vi inte riktigt slå fast vilken GPU GT 530 är baserad på men troligtvis är den tänkt att konkurrera mot AMD HD5500/5600-serie och deras kommande grafikkrets Turks.

AFOX_GT530c

AFOX_GT530a

NordicHardware ska gräva djupare i det här och rapporterar så fort vi vet mer om grafikkortet på bilderna.

Källa: AFOX

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish BerserkViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag är faktiskt lite sugen på ett Geforce kort igen efter att ha använt AMD’s en längre tid, men det skulle vara nåt kort i 4xx serien då jag inte vill slänga ut pengar på nåt värstingkort som 590, utan jag vill ha ett som ligger i närheten av AMD 5870 som jag använder nu. Jag kommer inte att sälja mitt AMD kort, utan jag ska ju ha en dator till. En Bulldozer förhoppningsvis 🙂

Svensken
Medlem
Svensken

Kan förhoppningsvis lägga mer press på AMD i de lägre klasserna. Bara bra om vi kan få se mer prispress. Ser ut att vara ett trevligt kort.