Utvecklingen på den bärbara marknaden går verkligen med stormsteg och som vi tidigare rapporterat suddas gränserna ut mer och mer mellan de bärbara och de stationär systemens prestanda.


Nu har NVIDIA tagit ännu ett steg prestandamässigt på den bärbara datormarknaden genom att lansera sin senaste mobila GPU, GeForce Go 6800.GeForce Go 6800 härstammar som namnet antyder från NVIDIAs desktopserie med samma namn, GeForce 6800, vilket borgar för god kapacitet.
Denna krets är rakt av ämnad för DTR-system (DeskTop Replacement), med andra något mindre portabla bärbara datorer som mer eller mindre bara inriktar sig på maximal prestanda.


GeForce Go 6800 är faktiskt identiskt med dekstopmodellen 6800 om vi bara tittar på arkitekturen. Det som dock skiljer är kretsarnas och minnets klockfrekvenser.
GeForce Go 6800 har med andra ord 12 pixel pipelines (jämfört med t.ex. Mobility Radeon 9800 som har 8 st) och en 256-bit minnesbuss.
På de första modeller som dykt upp nu är klockfrekvenserna 300MHz för både GPU och minne (600MHz DDR). Men NVIDIA säger att en värstingmodell med 450/600 klockfrekvenser (1.2GHz DDR) är aktuell i framtiden.


Men redan i det utförande som finns ute nu visar NVIDIA GeForce Go 6800 att man ytterligare höjt ribban för 3D-prestanda på den portabla marknaden.


Det har dykt upp ett flertal tester på den nya mobila grafikkretsen de senaste dagarna men vi kan speciellt rekommendera den från Anandtech. Där har man även testat ATIs, ännu inte lanserade, nya mobila grafikkrets, M28. Och det står snabbt klart att ATI är mer än väl förberedda på att möta GeForce Go 6800 på marknaden. 


”Performance-wise, the latest mobile GPUs from both ATI and NVIDIA are quite strong. Offering desktop-class performance (because they are basically desktop GPUs with some neat power management features), ATI’s M28 and NVIDIA’s GeForce 6800 Go make perfect LAN-party notebooks as well as excellent desktop replacement notebooks for users who happen to be gamers.”


Recensioner på GeForce Go 6800:


:: Anandtech :: HardOCP :: Trusted Reviews :: Hexus :: Hard Avenue ::

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid