Vi har tidigare sett prov på tillverkare som implementerat dynamisk överklockning i deras moderkort för att ge en prestandaökning i testprogram. Dock har vi inte tidigare hört om chipsettillverkare som tänkt ge sig på detta. Nu verkar det dock som att NVIDIA har planer på att införa dynamisk överklockning i deras nForce3-chipsets.
Enligt rapporterna ska den dynamiska överklockningen ske automatiskt genom ett värde inställt i systemets BIOS. För att bibehålla full stabilitet kommer det inte att handla om några stora överklockningar och processortemperaturen kommer även att inverka på den effektiva överklockningen.


Detta är både på gott och ont i vår mening. Det kan ge ett litet prestandalyft för oerfarna användare som inte vill överklocka på egen hand. Men å andra sidan blir det ett dilemma för oss recensenter hur moderkort med dynamisk överklockning ska testas. Prestandaskillnaderna mellan moderkort i dagsläget, speciellt för Athlon 64, är mycket små och minsta lilla ökning i processorklockfrekvens kommer att ge klart märkbara resultat i prestandatester.
Om och hur NVIDIA implementerar dynamisk överklockning återstår att se men det ger oss utan tvekan lite att fundera på inför kommande moderkortstester.


Källa: X-bit Labs.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid